Tour de France – Sagan harmadik részsikere

Tour de France – Sagan harmadik részsikere

A szlovák Peter Sagan nyerte a Tour de France országúti kerékpáros körverseny pénteki, 13. szakaszát.

Az elmúlt három nap hegyi résztávjai után ismét a sprinterek kerültek reflektorfénybe, ugyanis a Bourg d’Oisans és Valence közötti 169,5 kilométeres etapon mindössze egy harmadik és egy negyedik kategóriás emelkedő várt a mezőnyre.

A rajt után nem sokkal kialakult egy négyfős szökevénycsoport, amelynek legkitartóbb tagját, a svájci Michael Schärt 5,6 kilométerrel a cél előtt fogta be a főmezőny.

Sokáig úgy tűnt, hogy a sprintbefutóval záruló szakasz hajráját a Trek csapata vezeti fel legjobban John Degenkolbnak, ám a német versenyző az utolsó méterekre elfáradt, és még a dobogóról is lemaradt.

Hírdetés

Az izgalmas finisben az összetett pontversenyben hatalmas előnnyel vezető, zöld trikós szlovák Peter Sagan bizonyult a legerősebbnek, így idei harmadik, összesítésben tizenegyedik szakaszát nyerte a Touron. Mögötte a norvég Alexander Kristoff lett a második, a francia Arnaud Démare pedig a harmadik.

Az összetett győzelemre esélyesek a főmezőnnyel együtt értek célba, így továbbra is a Sky brit versenyzője, Geraint Thomas viseli a sárga trikót.

 

Szombaton a Saint-Paul-Trois-Chateaux és Mende közötti 188 kilométer vár a mezőnyre, amely a jövő vasárnapi párizsi befutóig 3351 kilométert teker a 105. Tour de France-on.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »