Toroczkai: kobozza el az állam az érkező migránsok pénzét!

Toroczkai: kobozza el az állam az érkező migránsok pénzét!

A Mi Hazánk Mozgalom arra kéri a kormányt, tegye lehetővé, hogy a magyar hatóságok elkobozhassák az illegális migránsoknál talált pénzt – mondta a párt elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Toroczkai László, aki a magyar-szerb határon fekvő Ásotthalom polgármestere is, hozzátette: településük térségében az utóbbi időben nők és gyermekek már egyáltalán nincsenek az elfogott illegális bevándorlók között, szinte kizárólag fiatal, életerős férfiak érkeznek, jelentős pénzösszeggel a zsebükben.

Emlékeztetett: a migránsok sok ezer eurót fizetnek az embercsempészeknek, hogy eljussanak Ausztriába, az embercsempészet az egyik legjövedelmezőbb üzletté vált, rengeteg bűnöző él ebből.

Hírdetés

Az illegálisan az országba érkezők pénzének elkobzásával kapcsolatban kiemelte, a migránsok "tartoznak ennyivel a magyar államnak", a magyar adófizetők ugyanis már eddig is sok pénzt költöttek arra, hogy megvédjék az ország déli határát. Megjegyezte: ha bevezetné Magyarország ezt a szabályt, a migránsok – a pénzüket féltve – valószínűleg más útvonalat választanának, vagy egyáltalán nem is jönnének.

Toroczkai László szólt arról is: a Mi Hazánk Mozgalom arra kéri a kormányt, "kövesse Dánia példáját, és toloncolja ki az összes menedékkérőt az országból". Megjegyezte: Dánia a közelmúltban egyértelművé tette, hogy Szíriát biztonságos országnak tekinti.

Kijelentette: egyedi esetektől eltekintve Magyarországon a menekültstátuszt senkinek nem kell megadni, hiszen nincs a szomszédos országokban olyan háborús helyzet, hogy tömegesen jöjjenek menedékkérők Magyarországra. A nem szomszédos országokból érkezők pedig már áthaladtak egy biztonságos országon – jegyezte meg a politikus.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »