Tavasz helyett a nagyhéten is esőre számíthatunk

Egyre melegebb lesz a jövő héten, igazán jó időben azonban még nem érdemes reménykedni.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, de délután már több helyen felszakadozhat a felhőzet; igaz, itt-ott eső, záporeső is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 6 és 11 fok között valószínű – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kedden és szerdán előfordulhat szórványosan eső, zápor. Kedden helyenként megerősödik, szerdán többfelé megélénkül a szél. Kedden a leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4, szerdán mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Kedden napközben plusz 8-12 fok lehet. Szerdán a maximális hőmérséklet jellemzően 10-16 fok között alakul, de északkeleten csupán 7-9 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön több helyen várható eső, zápor, és a szél is megélénkül, többfelé megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7, a legmagasabb hőmérséklet 7-13 fok között alakul (nyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb értékekkel).

Pénteken elsősorban a nap első felében várható többfelé eső, zápor. A légmozgás élénk, helyenként erős lesz. A minimális hőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok 10-16 fok között alakulnak.

Szombaton több helyen valószínű eső, zápor. A szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban plusz 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 13-19 fokig melegszik a levegő.

Húsvétvasárnap is több helyen megerősödik a szél. A több-kevesebb napsütés mellett elszórtan lehetnek záporok is. A minimális hőmérséklet plusz 4 és 9, a maximális hőmérséklet 11-16 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »