Tavaly többet költöttünk ebédre

Tavaly többet költöttünk ebédre

Nyitókép: B.Komplete

A tavalyi évben naponta átlagosan 5,80 eurót költöttünk ebédre, ami 0,20 centtel több, mint 2017-ben.

A Ticket Restaurant Card Indexből származó adatok az alkalmazottak „étkezési“ kártyájának valós költségeiből lettek kiszámítva.

Érdekes, hogy az ebédre költött átlagos kiadásokban a főváros – ahol a legmagasabbak a fizetések (1 336 euró) – nem szerezte meg sem az első, sem a második helyet.

Hírdetés

A dobogó első helye a Nagyszombati kerületet illeti, ugyanis az alkalmazottak itt költöttek a legtöbbet az ebédre – napi 6,56 eurót. Ebben a kerületben az átlagbér a harmadik legmagasabb, azaz 981 euró.

2017-ben a Nyitrai kerületben fizettek a legtöbbet az ebédért, 2018-ban azonban már csak a második helyet tudták megszerezni az átlagos 6,47 eurós ebédárral. A legkevesebbet az Eperjesi kerületben költik az ebédre, mégpedig 5 eurót. Ez nem is meglepő, hiszen a szlovák régiók közül itt a legalacsonyabb az átlagbér (841 euró).

 „Az étkezést illetően a fogyasztók manapság már sokkal igényesebbek, többet keresnek egy előnyös vásárlásnál. Annak ellenére, hogy az ár még mindig fontos szerepet játszik, a vásárlók a minőséget helyezik az első helyre. A felmérésből az is kiderült, hogy a szlovákiai polgárok 39%-a a helyi és a szezonális ételeket részesíti előnyben“

– mondta az Edenred FOOD marketingmenedzsere.

Sme.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »