Taraba szerint elfogadhatatlan, hogy az SND elbocsátott igazgatója a Gestapóhoz hasonlította Šimkovičovát

Taraba szerint elfogadhatatlan, hogy az SND elbocsátott igazgatója a Gestapóhoz hasonlította Šimkovičovát

Meglep a Szlovák Nemzeti Színház (SND) elbocsátott igazgatójának, Matej Drličkának a szókincse, aki Martina Šimkovičovát, a Szlovák Köztársaság kulturális miniszterét a Gestapóhoz hasonlította. Szerintem ez már túlmegy minden határon – nyilatkozta a közösségi oldalán Tomáš Taraba miniszterelnök-helyettes és környezetvédelmi miniszter.

„Arra is felfigyeltem, hogy Drlička a balett élén álló Nina Polákovát zaklató hajlamokkal vádolta meg. Ezért kérdezem, hogy ki az a Drlička, aki nyilvánosan gyaláz meg egy olyan embert, aki állami kitüntetést kapott Zuzana Čaputová elnöktől. Számomra ez gyáltalán nem tűnik helyénvalónak” – mondta Taraba.

Hozzátette: még senki nem magyarázta el neki, hogy a kulturális alkotás garanciája miért az, hogy Drlička áll-e az SND élén vagy sem. Taraba kijelentette, hogy az egész ügyben régóta a politizált kulturális közösséget látja.

Hírdetés

 „Mindig ugyanazoknak a művészeknek az arcát látom a Progresszív Szlovákia (PS) választási helyein keresztül. Ezért egyáltalán nem várom el, hogy ezek az emberek Šimkovičová miniszter pártjára álljanak. Az SNS-nek is egyértelműen jeleznie kell, hogy a miniszter asszonyt nem váltja le” – mondta a környezetvédelmi tárca vezetője. Taraba szerint ebben az államban minden polgárnak joga van tüntetni, és mindenkinek joga van kifejezni rosszallását.

Végül megismételte, hogy Drlička tetteit attól a pillanattól kezdve, hogy a Gestapóhoz hasonlította Šimkovičovát, átléptek minden határt.

„Drlička azt mondja, hogy senki sem tud alatta (a miniszter asszony alatt – szerk. megj.) dolgozni, akinek erkölcsi feddhetetlensége van. Akkor kérdezem én, miért dolgozott alatta nyolc hónapig? Amikor most senki sem tud alatta erkölcsi feddhetetlenséggel dolgozni, akkor ő valójában azért harcol, mert elbocsátották” – zárta gondolatait Taraba.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »