Kizuhant egy 11 éves fiú a királyhelmeci alapiskola ablakából, súlyos sérüléseket szenvedett

Kizuhant egy 11 éves fiú a királyhelmeci alapiskola ablakából, súlyos sérüléseket szenvedett

Súlyosan megsérült csütörtökön egy 11 éves diák, miután kiesett a királyhelmeci Helmeczy Mihály Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola ablakából – számolt be a TASR hírügynökség. A hírt a mentőszolgálat, a rendőrség és a város polgármestere is megerősítette.

„Gyorsmentőt és mentőhelikoptert küldtünk a helyszínre. A fiú többszörös sérülést szenvedett, kollégáink eszméletlen állapotban szállították kórházba” – tájékoztatott a mentőszolgálat operatív központjának szóvivője, Petra Klimešová.

Jana Mésárová, a Kassai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője elmondta, a rendőrség jelenleg is a helyszínelési munkálatokat végzi. „A folyamatban lévő nyomozás miatt, figyelembe véve a sebesült életkorát, egyelőre nem áll módunkban bővebb információkkal szolgálni” – tette hozzá.

A légimentők tájékoztatása szerint egy 11 éves fiúról van szó. A mentőhelikopter az iskola játszóterén szállt le, a gyermeket ezután mélyaltatásban vitték a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórházba (UNLP).

Hírdetés

„A páciens az aneszteziológiai, majd az intenzív osztályra került, súlyos sérülésekkel” – mondta Ladislava Šustová, a kórház szóvivője.

A hírt Királyhelmec polgármestere is megerősítette. Pataky Károly közölte, a diák reggel 9:30-kor zuhant ki az alapiskola egyik ablakából. Nem sokkal az incidens után a helyszínre ment, és találkozott a sérült gyermek szüleivel. „Valószínűleg baleset történt” – mondta.

Pataky megköszönte az alapiskola vezetőségének és tantestületének, valamint a mentők gyors reakcióját, illetve a város gimnáziumának, hogy pszichológusokat biztosított az érintettek számára. Pénteken a diákok igazgatói szünetet kapnak, jövő héten pedig szakemberek látogatják meg az iskolát, akik a tanulók számára lelki tanácsadást fognak nyújtani.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »