Lezárták a korzót Szentendrén, senki nem mehet oda a hétvégén – 2-3 napos tetőzéssel számolnak

Lezárták a korzót Szentendrén, senki nem mehet oda a hétvégén – 2-3 napos tetőzéssel számolnak

Szentendrén a bámészkodók miatt a legnagyobb szigorra van most szükség. Noha a mobilgát és a 11-es út mellett lerakott homokzsákok védenek, az árvízi védekezésre kirendelt erőkre továbbra is szükség van, most már azzal számolnak, hogy nem pillanatszerű lesz a tetőzés a Dunán.

Rendkívüli tájékoztatót tartott Fülöp Zsolt szentendrei polgármester a Duna partján.

Arra kérte az ország nyilvánosságát, hogy turistaként ne jöjjön ezen a hétvégén Szentendrére, főleg ne a Duna partjára nézelődni, fotózni; az InfoRádió helyszíni tudósítójának beszámolója szerint a tájékoztatót megelőzően is vagy 30 embert kellett elküldeni a kritikus helyszínről.

A Duna egyébként csütörtök délután 680 centin áll, és még 70 centit emelkedni fog, de az idegenforgalmáról ismert városban felkészültek arra, hogy a legmagasabb vízállás akár 2-3 napig is marad velük, ezért az önkéntesekkel is közölték, hogy nem csak ezen a héten lesz szükség rájuk.

Hírdetés

A mobilgát áll és véd, a 11-es út legnehezebb helyzetben lévő szakaszainak védelmét homokzsákokkal erősítették meg.

A korzót egyébként már a gyalogos- és kerékpárosforgalom elől is lezárták, Budapest felől a kerékpárút is zárva van, a parthoz közeli városrészekben lakcímkártyával lehet csak mozogni.

A tájékoztatón az is elhangzott, készen állnak a veszélyhelyzet elhárítására Szentendrén.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »