Parolin bíboros az orosz emberi jogi biztossal tárgyalt

Parolin bíboros az orosz emberi jogi biztossal tárgyalt

A Szentszéki Sajtóközpont szeptember 18-án, szerdán kiadott közleménye szerint Pietro Parolin bíboros szeptember 16-án, hétfőn folytatott megbeszélést Tatjana Moszkalkovával.

A videokonferencia során Pietro Parolin bíboros államtitkár az orosz emberi jogi megbízottnak, Tatjana Moszkalkovának hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a jelenlegi konfliktusban is biztosítani kell az alapvető emberi jogokat a nemzetközi konvencióknak megfelelően, illetve megköszönte a megbízott szerepét abban, hogy szabadon engedtek két ukrán papot. 

Az emberi jogok garantálása állt a vatikáni államtitkár, Pietro Parolin bíboros és Tatjana Moszkalkova, az Orosz Föderáció emberi jogi biztosa beszélgetésének középpontjában.

A Szentszéki Sajtóközpont szeptember 18-án, szerdán kiadott közleményében arról tájékoztatott, hogy Parolin bíboros szeptember 16-án, hétfőn folytatott megbeszélést a jogásszal, aki 2016 óta tölti be az emberi jogi biztosi hivatalt Oroszországban.

Hírdetés

A közleményből kiderül, Pietro Parolin megköszönte az emberi jogi biztosnak, hogy közreműködött két ukrán pap kiszabadításában, ugyanakkor a bíboros nyomatékosan kifejezte, hogy a jelen konfliktusban is biztosítani kell az alapvető emberi jogokat a nemzetközi egyezményekben előírtaknak megfelelően.

A bíboros szóba hozott ezenkívül humanitárius problémákat is, kiemelve az orosz fogságban lévő ukrán katonák sorsát, illetve a fogságba esett katonák kicserélésének kérdését.

Forrás: Vatican News angol nyelvű oldala

Fotó: Avvenire/ANSA

Magyar Kurír
(vn)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »