Szlovéniában koalíciós kormányzás várható

Bármelyik oldal pártjai is győznek a hétvégi szlovéniai előrehozott választáson, a töredezett politikai paletta miatt mindenképp koalíciós kormány várható – vélekedett az InfoRádiónak nyilatkozva a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa.

Szlovéniában a részvételi szándék évek óta csökkenő tendenciát mutat, ezért elég gyakran vannak előrehozott választások, ami miatt az emberek eléggé kiábrándultak – mondta Ördög Tibor, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa az InfoRádiónak.

– mondta Ördög Tibor. Hozzátette azt is, hogy két nagyobb párt verseng egymással:

Ördög Tibor szerint mindenképp koalíciós kormányzás vár majd az országra.

Miro Cerar korábbi miniszterelnök egy népszavazás nyomán mondott le, amely érvénytelen lett, és egy olyan vasúti pályáról szólt, ami a koperi kikötőt kötötte volna össze Olaszországgal. Megismételték a referendumot, de akkor is érvénytelen lett. Az adjunktus elmondta, hogy Miro Cerar valószínűleg parlamenti képviselőként fog majd tovább tevékenykedni.

Hírdetés

– mondta Ördög Tibor.

“Ez az egyik legnagyobb projektjét is jelenti Szlovéniának és a kormánynak. Nagyjából 1,2 milliárd eurónyi összeg jelentené a befektetést, amelyekben európai uniós támogatások is vannak az infrastrukturális fejlesztésre” – tette hozzá.

A vasúti pálya megépítését a Szlovén Demokrata Párt és a jobboldal ellenezte, mondván, hogy túl költséges, korrupciógyanús, átláthatatlan ügyletekről van szó ebben a tervezetben.

“A társadalom nem volt eléggé megszólítva, nem érezték úgy, hogy a véleményük fontos lenne, ezért vettek részt ilyen alacsony számban a választáson, ezért

– summázott Ördög Tibor.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »