Szatmár: nacionalista választási uszítás miatt feljelentést tett az RMDSZ

Szatmár: nacionalista választási uszítás miatt feljelentést tett az RMDSZ

Etnikai konfliktus gerjesztésének gyanújával feljelentést tett az RMDSZ Szatmár megyei szervezete, miután számos szatmári mobilfelhasználó provokációra alkalmas sms-eket kapott.
Az RMDSZ Szatmár megyei szervezete nevében Pataki Csaba elnök felhívással fordult minden Szatmár megyei lakoshoz, hogy ne dőljenek be a nacionalista választási uszításnak. A megyei önkormányzat elnöki tisztségét is betöltő politikus közölte, szombaton több szatmári, román anyanyelvű lakos is magyar nyelvű szöveges üzenetet kapott a 0741741170-es telefonszámról.

Hírdetés

Az üzenetek által a politikus szerint egyesek etnikai konfliktusokat akarnak gerjeszteni.

„Sejtjük, hogy melyik az a két párt, amelyik ilyen módszerekhez folyamodik, az ő figyelmüket csak arra hívnánk fel, hogy egy multikulturális városban illik románul és magyarul egyaránt helyesen írni, mert ez a pár soros üzenet tele van helyesírási hibákkal, olyanokkal, amelyeket mi nem követünk el” – szerepel Pataki közleményében.

A politikus hozzátette, az RMDSZ Szatmár megyei szervezete megtette a szükséges feljelentéseket az illetékes hatóságoknál. „Ugyanakkor arra kér minden Szatmár megyei választópolgárt, hogy ne vegye figyelembe az ilyen jellegű választási magyarellenes hangulatkeltést!” – szerepel az alakulat közleményében.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »