Szabó Ottó: Kormányalkotó tényezőként lehetünk jelen a parlamentben

Szabó Ottó: Kormányalkotó tényezőként lehetünk jelen a parlamentben

Hat nap múlva parlamenti választást tartanak Szlovákiában. A felvidéki magyarság szempontjából nagy a tét, hiszen jelenleg nincs, aki képviseljen bennünket a szlovák törvényhozásban. Vajon mit gondolnak erről a szlovákiai magyar személysiségek? Erről kérdezünk meg néhány közszereplőt.

Szabó Ottó festőművész, a kassai Rovás polgári társulás elnöke szerint nem kérdés, hogy a Szövetségnek ott a helye a szlovák parlamentben.

Elsősorban: ott a helyünk! Remélem, kormányalkotó tényezőként lehetünk jelen. Hiszem, hogy ezúttal sikerülni fog! Ugyan ki vállalná fel példaul a keleti régiókban élő magyarok ügyét? Egy szlovák párt? Melyik? Hiszen a keleti vagy a dél-gömöri régióban élő szlovákság ügyét sem vállalják fel”

Hírdetés

– mondja Szabó kihangsúlyozta, hogy mennyire fontos a kultúra ápolása.

A magukra hagyott helyi önkormányzatokon sincs senki, aki segítsen, segítsünk hát magunkon, tegyük megközelíthetővé és élhetővé a saját falvainkat, településeinket és a házunk táját.

A kisebbségi jogok védelme nagyon fontos, továbbá ott van a magyar iskolák ügye, a kortárs és minőségi magyar kultúra, a művészet jelenléte, illetve az értékteremtés…

 Mert nemcsak a hagyományápolás és értékmegőrzés a küldetésünk, hanem új értékek létrehozása is.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »