Svung, lendület, energia – képzőművészeti kiállítás (Csíkszereda)

Augusztus 14-én újabb képzőművészeti kiállítás nyílik a Megyeháza Galériában. A Megyeháza Galéria soron következő kiállításán Kolozsváron végzett alkotók munkáit tekinthetik meg az érdeklődők.

A Svung képzőművészeti kiállítást augusztus 14-én, szerdán, 18 órakor nyitják meg – a művészeket és alkotásaikat Túros Eszter művészettörténész méltatja.

Hírdetés

Fazakas Réka , Lázár Ágnes, Kilyén Eszter és Kopacz László: Kolozsváron, a képzőművészeti egyetemen tanultak festészet, illetve textil szakon. Bár tanulmányaik befejezése után saját útjukat járják, fontosnak tartják a szakmai együttműködés kialakítását, kapcsolataik ápolását.

Mivel mindenki egy sajátos világot képvisel, a sokszínűség jegyében született meg a közös kiállítás, amelyben a tematika megkötés nélküli, szabad szellemiségű. Ez fejezi ki a tárlat címe is. A ,,svung” a lendületet, a fiatalságot foglalja magába, ami izgalmat és változatosságot hoz, hiszen egy kis részletet mutatnak be a művészek saját világukból. Festészeti kísérletekkel, az anyagtechnikák különböző ötvözésével, színek játékával találkozhatnak az érdeklődők. (közlemény)


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »