Súlyosan és halmozottan fogyatékos emberek költöztek önálló otthonba Őrbottyánban

Súlyosan és halmozottan fogyatékos emberek költöztek önálló otthonba Őrbottyánban

Újabb nyolc, súlyosan és halmozottan fogyatékos (azaz magas támogatási szükségletű) ember költözhetett ki nagy létszámú fogyatékos intézményből családi házba a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Támogatott lakhatás” programja révén.

A gödi Gondviselés Házából ezúttal nyolc lakót helyeztek át az igényeiknek megfelelően, egyedileg átalakított épületbe Őrbottyánban, ahol a nagy létszámú intézményekéhez képest a korábbinál lényegesen nagyobb önállósággal, családiasabb környezetben élhetnek.

„Nem gondozni és ápolni akarjuk őket, hanem támogatni abban, hogy a lehető legteljesebb életet éljék, döntéseket hozhassanak” – mondta céljaikról Gifló Péter, a „Támogatott lakhatás” program szakmai vezetője.

Hírdetés

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat három éve fenntartója a gödi Gondviselés Házának, ahol kétszáz súlyosan és halmozottan fogyatékos embert gondoztak. Annak érdekében, hogy az itt élők élete minél teljesebb lehessen, egy éve kezdődött a támogatott lakhatási program. Ennek köszönhetően eddig négy átalakított családi házban összesen negyvennégyen leltek új otthonra.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Kovács Bence

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »