Somogyi Péter akadémikus üzenete

From: Peter Somogyi [mailto:[email protected]]
Sent: Saturday, July 27, 2019 5:57 PM
To: Juhos Laszlo
Subject: Re: Válaszra várva

Tisztelt Juhos Ur!

Koszonom, hogy felhivta figyelmemet tarsasagukra, melyrol nem tudtam. Latom volt tiszteleti tagjaik kozott Adam Gyorgy professzort akitol elettant tanultam es vizsgaztatott is.

Video felvetelet megneztem. A fobb pontokra reagalok. Mint Ader Janosnak irt levelemben kifejtettem, s 2018 dec.6-i kozgyulesi beszedemben (mellekelve) is elmondtam, nem az Akademi intezete a tet, hanem orszagunk jovoje. Biztositja-e a kormany a tehetseges, jol kepzett tudosok es szakemberek bizalmat es jovo kepet? Felmeresem szerint oriasi bizalmi valsag van melyert Orban Viktor kormanya felel. A tudosok es tudomany lejaratasa az orszag jovojet veszelyezteti.

1. Akademia valaszanak hianya kozugyben irt beadvanyra:

Ezt en is tobbszor kifogasoltam, szemelyesen Lovasz Laszlonal amikor eljott a Biologiai Osztaly ulesere, majd felszolalva a mostani vezetest megvalaszto kozgyulesen szavazas elott. Sajnos Keviczky Ur az ugyvezeto elnok nem adott helyet szavazasra javasolt felszolalasomnak. Kerdesem a kovetkezo volt: ” Elvarhatjuk-e az uj vezetosegtol, hogy kozugyben hozzajuk erkezo levelekre, beadvanyokra valaszoljanak?” Az azota tobbszor a vezetosegnek irt leveleimre sem kaptam valaszt.

De az Akademia nem log ki a magyar beadvany valaszolasi kulturabol. Ader Janos nem valaszolt a hozza irt es ajanlottan feladott irasbeli levelemre, sem az elektronikusan beadottra, melyet hivatali komputere visszajelzett. Hadhazy Sandor (Fidesz) orszaggyulesi kepviselmhoz kozugyben irt es mellekelt levelekre sem kaptam valaszt (mellekelve). De a nok megdobbento alulreprezentaltsagara az Akademian sem kaptam valaszt ezert kenyszerultem kampanyra (mellekelve). Persze ebben sem marad el az Akademia pl. a mostani kormanytol, csak tekintse meg az utolso oldalt hol all Magyarorszag es kik vannak elotte.

2. Ki vezesse es ki feleljen a magyar allami kutatasi raforditasokert?

Az Akademia a palamentnek felelt eddig. Az Akademia eredmenyei europai mercevel nem rosszak mint Palkovics Ur atvilagitasa mutatja. De lehetnenek jobbak is, ha a magyar oktatas es kutatas megkapta volna az europai atlag raforditast, de nem, masok a prioritasok pl. “2010-2020 között 32 stadionra 342 milliárd Ft-ot költött és még költ a kormány”. Mutatja ezt az oriasi stadion befektetest a sport szinvonala? A mellekelt es mult evi Palkovics Ur nevevel femjelzett pdf bemutatobol lathatja, hogy az Orban kormanyok altali sulyos alulfinanszirozas mind az oktatasnak mind tudomanyos kutatas szinvonalanak rovasara ment. Palkovics ur jelenleg evi 1400 milliard Ft felett rendelkezik innovaciora. Nagy remennyel tekintek a kibontakozasra, kerem Onok mint felelos szervezet kiserjek figyelemmel, hogy a teljeseitmeny aranyos-e a befektetessel.

3. Mi a jovonk?

En lennek a legboldogabb ember ha augusztostol fellendulnenek a tudomanyos fejleszto es innovacios folyamatok a kormany vezetesevel. Varakozassal tekintek ez ele es figyelemmel kiserem a fejlemenyeket. Sajnos azonban, az egeszsegugy es az oktatas helyezete alapjan a harmadik Orban ciklusban aggodalommal tekintek a jovobe. Biztos vagyok benne hogy On is figyelemmel kiseri a nemzetkozi oktatas minositesben orszgunk helyzetet. Igy nem meglepo, hogy mennyien vannak olyanok akiknek van penze es kulfoldre kuldik a gyerekeiket tanulni. Miert? Az egeszsegugyrol az alabbi hir ad kepet. Nem propaganda, a hugom is ott all a sorban.

http://hvg.hu/itthon/20190724_Teljes_kaoszban_varakoztatjak_a_kemoterapiara_erkezoket_az_Orszagos_Onkologiai_Intezetben

Atyai jobaratom es bilogia professzor mentorom 87 eves es csipo muteten ment at tavaly. A mutobol betoltak az agyaba, de nem volt nover aki vigyazzon ra vagy egyaltalan felhuzza a racsot az agyanal. Felebredt az altatasbol es kiesett az agybol, a mucsipo mindjart ki is akadt, azota sem tud jarni. Ez var a tudomanyra is?

Hírdetés

Vegezetul ajanlom figyelmebe a mellekelt Bendell tanulmanyt, mely valoszinu erdekli tarsasagukat. Es kerem tegye ki amellekelt dokumentumokat honlapjukra.

Elnezest kerek az ekezetek hianyaert, mert csak angol billentyuzeten tudok gepelni. Tovabbi kitarto munkat kivanok az elheto Magyarorszagert,

Tisztelettel, Somogyi Peter

Peter Somogyi, FRS, FMedSci,
Professor of Neurobiology
Department of Pharmacology, University of Oxford
Mansfield Rd, Oxford, OX1 3QT, UK, Tel +44-1865-271898 Fax +44-1865-271648
https://pharm.ox.ac.uk/research/somogyi-group

From: Juhos Laszlo
Sent: 25 July 2019 18:52
To: Peter Somogyi
Subject: Válaszra várva

Somogyi Péter úr
akadémikus

Tisztelt Akadémikus úr kérem, hogy küldje meg a véleményét az alábbi videó felvételről:

http://www.realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6156

Akadémikus úr megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

Budapest, 2019. július 25.

Tisztelettel: Juhos László, reális zöldek elnöke

Mellékletek:

Somogyi_Péter_Nők_MTAn_vita_Magyar_Tudomány_210118

Bendell Deep Adaptation Climate change Collapse 2019

Hadhazy Sandor Kepviselo Somogyi Peter postai levele 20190705

Palkovics_KFI_Finanszirozas_Struktura_v3 (2)

Somogyi_kozgyulesi_beszed_MTA_061218_Magyar_Tudomany_2019_2_27

Hadhazy Sandor Orszaggyulesi Kepviselo Somogyi Peter kerese 2019 6 18


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »