Síelőket sodort el egy lavina Svájcban

Életét vesztette két síelő, három társuk megsérült két lavinaomlásban a hét végén Svájc déli részén – közölték vasárnap helyi rendőrségi források.

Négy síelőt szombat délben sodort el lavina a Wallis kantonban fekvő Tsa-hegységben, a hegyi mentőknek sikerült őket megtalálni, ám egy 40 éves nő belehalt a sérüléseibe. Bern kantonban két síelőt temetett maga alá lavina szombaton. A két férfi egyike a kórházba szállítás után meghalt.

A Francia Alpokban egy 12 éves fiú vesztette életét, aki síeléskor eltévedt, és lezuhant egy szikláról Avoriaz üdülőhely közelében. A fiú és 10 éves öccse még szombaton ismeretlen okból letért a sípályáról, és eltévedt. Lecsatolták léceiket és egy erdős terepen próbáltak lejutni a hegyről, ám lezuhantak egy 150 méter magas szikláról.

A rendőröket apjuk értesítette arról, hogy a gyerekek nem érkeztek vissza. Az apa hatéves kislányával csúszott le a pályán. A hegyi mentők éjszaka találtak a fiúkra, addigra az idősebb meghalt.

Testvére azért élte túl, mert a fák borította sziklán a növényzet lelassította zuhanását – mondta el a rendőrség illetékese. A 10 éves fiút túlélését csodának nevezte, mondván könnyen kihűlhetett volna a nagy hidegben.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »