Segítségért kiáltott? Nyilvánosságra került egy tavalyi interjú az elhunyt Monika Potokárovával

Segítségért kiáltott? Nyilvánosságra került egy tavalyi interjú az elhunyt Monika Potokárovával

Nyitókép: TASR

Élete legszörnyűbb reggelét élhette át Robo Roth színész, amikor rátalált felségére és kolléganőjére, a 27 éves Monika Potokárovára, aki hétfőn önkezével vetett véget életének.

A fiatal színésznő holttestét Roth találta meg a pozsonyi lakásában. A sors iróniája, hogy a tragédia aznap történt, amikor a férfi filmpremierjének hatalmas sikerét ünnepelték volna.

„Monikát Robo találta meg hétfő reggel, amikor felébredt. El tudják képzelni, hogy milyen érzés lehetett…“

– mondta egy forrás a Nový Časnak.

Megdöbbentő, hogy a színésznő már tavaly Adela Vinczeová műsorában arról beszélt, hogy milyen kemény időszakot él meg.

Elhunyt a Szlovák Nemzeti Színház 27 éves színésznője

Segítségért kiáltott?

Potokárová tavaly a Trochu inak (Kicsit másképp) című műsor vendége volt, ahol Adela Vinczeová faggatta őt a karrierjéről és a mindennapjairól.

„Túlsúlyban vannak a depressziós szerepeim, de ez nagyon jót tesz a mentális egészségemnek. Jelenleg így van felállítva a repertoár. Most az Antigonét próbáljuk, ami azt jelenti, hogy élve fogok a sírba vonulni, és ennek nagyon örülök“

– mondta Monika a tavalyi műsorban.

Hírdetés

Adelát az érdekelte, hogy mindez milyen befolyással van egy fiatal színésznő életére.

„Hogy milyen hatással van az életemre… Nos…“

– reagált, majd elhallgatott. Miután megpróbálta elmagyarázni a helyzetet, ekképpen nyilatkozott:

„Ez most egy ilyen időszak… Nem tudom. Igyekszem kiszellőztetni a fejem. Szeretek úszni és normális dolgokat csinálni. Hazavittem egy fekete macskát a temetőből, mert megsajnáltam. Most meg azon dühöngök, hogy mindent összekapar, mindenhol lyukak vannak, de én így lazítok“

– magyarázata Potokárová.

„Szóval te haraggal lazítasz. Vagy depressziós vagy, vagy dühös, és ezeket váltogatod. Értem, ez aztán a szép élet“

– reagált akkor a mit sem sejtő műsorvezető.

Saját kezével vetett véget életének a 27 éves szlovák színésznő

Kemény munka

Köztudott tény, hogy Monika Potokárová ki sem látott a munkából. A Szlovák Nemzeti Színházban 12 darabban játszott váltás nélkül, közülük többnek komoly témája volt. Például az Antigoné tragédiában egy önfeláldozó lázadót játszott, a Mellékhatás c. darabban pedig antidepresszánsokkal kapcsolatos orvosi kutatásba bekapcsolódó Connie-t alakította. A Nový Čas afelől érdeklődött a színháznál, hogy ez a rengeteg szerep nem volt-e túlságosan megterhelő a színésznőnek, de lapzártáig a színház nem foglalt állást az ügyben.

 Mintha nem is létezett volna…

Monika Potokárová kétség kívül a fiatal szlovák színészgeneráció legjelentősebbjei közé tartozott. A Szlovák Nemzeti színház ugyan a színésznő halála napján közétett egy gyászjelentést a színház oldalán, de egy nappal később a színésznő nevét nemcsak a prózai társulat jegyzékéből törölték, de az összes olyan darabból is, amiben játszott. Az elhunyt színésznőről az összes emlék eltűnt, mintha nem is létezett volna. Miután a média érdeklődni kezdett az érthetetlen tett felől, a színház újra közzétette Potokárová nevét a színház honlapján.

Nový Čas


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »