Reminiscere, a megemlékezés vasárnapja

Reminiscere, a megemlékezés vasárnapja

Egy hétig imádkozni az európai békéért és a háború ellen – erre szólít fel az „Európa együtt imádkozik” elnevezésű kampány. A hangsúly nemcsak Ukrajnán, hanem Oroszországon is van – adja tudtul az egyik legolvasottabb német egyházi online újság, a pro-medienmagazin.de legújabb száma.

A protestáns egyházi naptárban ez a vasárnap az üldözött keresztyénekről történő megemlékezés napja is, így a háború, a pusztítás által üldözött keresztyén testvéreinkről ma kiváltképpen meg kell emlékeznünk és imádkoznunk szükséges a béke visszaállításáért. Ehhez azonban csak a fegyverszüneten és a tárgyalásokon át vezet megoldást ígérő út. Imádkoznunk szabad ezért is.

Ez is Európa – csak kicsit másként

Hét nap ima és böjt az európai békéért – erre hív fel a Johannes Hartl vezette imaházmozgalom a különböző szabadegyházakkal és keresztyén egyesületekkel közösen. Aki szeretne részt venni, regisztrálhat a kampány honlapján „Európa együtt imádkozik” címmel, bármely felekezetből. A mai napig 16 566 imádkozó regisztrálta magát a https://europepraystogether.org/ honlapon.

A közlemény szerint mindkét félnek lelki támogatásra van szüksége – beleértve Oroszország népét is. „Szolidaritást vállalunk Ukrajna szenvedő népével, akiknek sorsa mélyen megindít bennünket. Ugyanakkor imádkozunk oroszországi testvéreinkért is.”

A második világháború óta Ukrajnát és Oroszországot a megbékélés és az összetartás története köti össze. Ezt most az orosz agressziós háború fenyegeti. Ugyanakkor a nyugati országokban sok orosz gyűlölettel találkozik. „Imádkozunk Ukrajna békéjéért és ennek az országnak a biztonságáért. Imádkozunk, hogy Jézus szeretete elárassza Oroszországot. Imádkozunk, hogy Oroszországban az emberek úgy keressék Istent és nyúljanak az igazság felé, mint még soha” – írják a szervezők.

Imádság éjszakája volt március 11-én – nálunk is lehet imavirrasztás, imaeste saját szervezésben

Az imádkozás mellett hét napig böjtölni is lehet. Ezt mindenki egyénileg megteheti, attól függően, hogy az egyén számára hogyan lehetséges.

Március 11-én, pénteken 20.15-től szombat reggel 6 óráig egy további éjszakai imádságot terveztek. Erről volt egy élő közvetítés. A kezdeményezők Hartl mellett prédikátorok, lelkészek és egyházi emberek Európa minden részéről. Németországból ott van többek között a Német Evangéliumi Szövetség elnöke, Reinhardt Schink és a müncheni ICF Szabadegyház feje, Tobias Teichen. A kampányt többek között a Biblia TV, a „C Szövetség – Keresztyének Németországért” és számos szabadegyház és történelmi gyülekezet támogatja Európa-szerte.

A felhívás szövege:

IMÁDKOZZUNK A BÉKÉÉRT 

Keresztyén vezetőkként minden felekezetből, minden európai nemzetben a békéért imádkozunk testvéreinkkel együtt. Kijelentjük, hogy a háború soha nem lehet megoldás. Miközben szolidaritást vállalunk Ukrajna szenvedő népével, imádkozunk oroszországi testvéreinkért is – olvasható a  https://europepraystogether.org/ felületen.

Európában már története van a megbékélésnek, amelyet most az uralomvágy, a bosszú és 

Hírdetés

a félelem ideológiája fenyeget. Azt is látjuk, hogy a nyugati nemzetek egyre inkább gyűlölködnek az

orosz ajkúakkal szemben, és a katonai megoldás vágya ébredezik sokakban.

Keresztyénként hisszük: itt az ima ideje.

A merész, vakmerő, kitartó és hittel teli imádságért lépünk egységre.

Imádkozunk a békéért Ukrajnában és a biztonságért ennek a nemzetnek az életében.

Imádkozunk Jézus szeretetéért, hogy elárassza Oroszországot.

Imádkozunk az orosz emberekért, hogy úgy keressék Istent és az igazságot, mint még soha.

Imádkozunk a megbocsátás és a megértés új szelleméért egész Európában.

Imádkozunk a Kelet és Nyugat közötti együttműködés és egység új korszakáért.

Megalázzuk magunkat és bocsánatot kérünk azért, ahol öntelten vagy naivan cselekedtünk vagy gondolkoztunk.

Hívjuk a keresztyéneket Európa-szerte, hogy foglalják el helyüket az Ukrajnában és Oroszországban

 élőkért folytatott szenvedélyes imaláncban a következő 7 napon keresztül.

Az ima és a böjt megakadályozhatja a háborúkat – ha tele van hittel és bizalommal kérésünk Jézushoz.

Ő a béke Fejedelme.

Minden nemzet számára vannak megváltási tervei.

Legyőzte az igazi ellenséget – így már nem vagyunk ellenségek.

Együtt állunk szemben a sötétséggel, amely nemzeteinket a háború új korszakába próbálja sodorni.  

Egyesülve és együtt NEM-et mondunk a háborúra, IGENT a megmenthető békére!


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »