Rangos elismerésben részesült a dunaszerdahelyi kórház ápolásért felelős igazgatóhelyettese

Rangos elismerésben részesült a dunaszerdahelyi kórház ápolásért felelős igazgatóhelyettese

A Szlovákiai Nővérek és Szülészasszisztensek Kamarája által adományozott Fehér Szív (Biele srdce) kitüntetést vehette át Földes Henrietta, a dunaszerdahelyi kórház ápolásért felelős igazgatóhelyettese. A díjat minden évben a nővérek nemzetközi napja alkalmából adják át.

A fehér szív az egészségügyi nővérek szimbóluma világszerte. Azt jelképezi, hogy a nővér elfogadja a világon élő összes embert.

Földes Henrietta tevékenyen részt vesz az új nővérgenerációk nevelésében. Nagyon sok fiatalban fel tudta kelteni az érdeklődést az ápolási szakma iránt. Tapasztalatait igyekszik átadni az ifjabb nemzedéknek.

Hírdetés

Munkájában temperamentumos, energikus és rugalmas. Kitartó, türelmes és pontos, világos célokat fogalmaz meg és azokat, függetlenül az akadályoktól, el is éri. Neki a munka szívügye és sok szabadidejét is rááldozza.

A díjazott mottója:

A kitartás és elszántság mozgatja a világot. Azt gondolni, hogy mások majd mindent elvégeznek helyettünk, egyenes út a sikertelenséghez.”

Fehér Szív kitüntetésben részesült, in memoriam, Pusztai Katalin is, a dunaszerdahelyi kórház aneszteziológiai és multidiszciplináris intenzív osztályának nővére.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »