Profesia: A legkeresettebb pozíció a repülőjegy-értékesítő volt

Profesia: A legkeresettebb pozíció a repülőjegy-értékesítő volt

Az idei év első hónapjaiban a legtöbben a repülőjegy- és egyéb utazások eladói pozíciója iránt érdeklődtek. Egy-egy megjelent hirdetésre átlagosan 64 érdeklődő jelentkezett a Profesia.sk állásportál adatai szerint. A munkáltatók részéről az angolnyelv-ismeret volt az egyik leginkább kért készség.

„A Profesia oldalán valamivel kevesebb reakciót tapasztaltunk a vizualista és a regionális menedzseri állásajánlatokra. A jelentkezők nagy érdeklődést mutattak a népszerű webáruház-adminisztrátor munka iránt is” – magyarázta Zuzana Fabrici, a cég szakértője.

Az ötödik legkeresettebb pozíció a vezérigazgatói poszt volt, amely többéves tapasztalatot és magas szintű puha készségeket (soft skill) igényelt.

Hírdetés

A portál adatai szerint ezeknek a munkaköröknek egy közös követelménye volt, egy idegen nyelv, azon belül is az angol nyelvtudás volt. További szükséges készségek közé tartozik a jó kommunikációs készség, a tapasztalat és az önállóság. A regionális menedzser munkakör betöltéséhez a másik négy beosztással ellentétben a legfontosabb feltétel a jogosítvány megléte volt.

A számítógépes ismeretek és más puha készségek szintén kulcsfontosságúak voltak az álláskeresők számára. „A digitális kor a produktív korúak megfelelő számítástechnikai ismereteivel számol. Ez is alátámasztja az alapvető számítógépes programok elsajátításának szükségességét, ami az öt legkívánatosabb pozíció hirdetéseiben is megismétlődött. A népszerű pozíciókhoz szükséges három soft skill a kommunikáció készség, felelősség és rugalmasság. A jövőben valószínűleg ezek lesznek azok, amelyek megkülönböztetik a nyerteseket a vesztesektől” – zárta Fabrici.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »