Pokorni Zoltán és Kovács Gergely vitája: nem csöndes a politikai átmenet a XII. kerületben

Pokorni Zoltán és Kovács Gergely vitája: nem csöndes a politikai átmenet a XII. kerületben

A főváros XII. kerületében, Hegyvidéken októbertől új polgármester és új képviselő-testület veszi át az irányítást. Az átmenet azonban nem tűnik békésnek. Ennek okairól az InfoRádió a távozó és az újonnan megválasztott polgármestert is megkérdezte.

Nem zajlik zökkenőmentesen az átmenet a hegyvidéki önkormányzatnál. Ennek okairól Pokorni Zoltán távozó polgármester az InfoRádióban azt mondta, hogy utódja, Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke olyan munkatársait rágalmazta meg alaptalanul, akiket dicséret illet inkább.

„Amikor azt állítja, hogy az építési osztály pénzért árul építési engedélyeket, akkor elárulja a politikai indulatát, mert építési osztály húsz éve nincs az önkormányzatban, irodák vannak, de maga az építésszabályozás is hosszú évek óta már a kormányhivatal feladata, és nem a miénk. A puszta rágalmazási cél mindennél világosabb, kilóg a lóláb” – mondta Pokorni Zoltán, és példaként a szerdai képviselő-testületi ülést hozta, amelyen a Mártonhegyi úti egykori pulmonológiai központ, illetve tüdőszanatórium területének szabályozása kapcsán Kovács Gergely azt állította, hogy 420 négyzetméterrel növelik a szabályozással a beépíthetőséget, de Pokorni Zoltán szerint az igazság az, hogy 420 négyzetméterrel csökkentik, és a zöldfelületet növelik. „Az értékes növényállományt védi meg éppen ez a telek-kettéválasztás, és nem pedig elpusztítja” – tette hozzá.

Hírdetés

Kovács Gergely, a Hegyvidék októberben hivatalba lépő polgármestere szerint ugyanakkor a megkérdezésük nélkül már nem lett volna szabad a búcsúzó képviselő-testületnek ilyen fontos döntéseket hoznia.

„A Mártonhegyi úti építési szabályzat változtatásával kapcsolatban nyilván be tudják úgy állítani, hogy most ettől kevesebb dolog épülhet. A valóság az, hogy kettéosztanak egy telket, és az alsó részén, ahol egy felújított villaépület van, nyilván nem fog már semmi épülni. Ott csökkentik a beépíthetőséget, és a fenti részen, ahol pedig irodaház fog épülni, ott pedig növelik. Összességében a hatása az, hogy 400 négyzetméterrel több irodaház fog épülni, mint ha nem csináltak volna most semmit” – mondta Kovács Gergely.

Hegyvidék új polgármestere és képviselő-testülete október 1-jétől veszi át a kerület irányítását.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »