Jól megy a csoportriválisainknak: a „svájciak” után a „németek” is továbbjutottak

A házigazda német válogatott 2-0-ra legyőzte a dán csapatot a labdarúgó Európa-bajnokság szombaton Dortmundban játszott és vihar miatt csaknem fél órára félbeszakított nyolcaddöntőjében, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

A magyar válogatottat is felvonultató A csoport győztese nagyot csatázott a riválissal, a találkozón a németektől kettő, a dán együttestől egy gólt vettek el videobírós ellenőrzés után. A második félidőben Kai Havertz büntetőből, Jamal Musiala pedig akcióból volt eredményes, utóbbi a Nationalelf történetének legfiatalabb gólszerzője lett a kontinenstornák egyenes kieséses szakaszát tekintve. Németország a 2016-os Eb óta először jutott a legjobb nyolc közé világbajnokságon vagy kontinensviadalon.

A házigazda válogatott a Spanyolország-Georgia nyolcaddöntő továbbjutójával találkozik a nyolc között jövő pénteken Stuttgartban.

Eredmény, nyolcaddöntő:
Németország-Dánia 2-0 (0-0)

Dortmund, Signal Iduna Park, 61 612 néző, v.: Oliver (angol)
gólszerzők: Havertz (53.), Musiala (68.)
sárga lap: Andersen (57.), Maehle (60.)

Németország:

Neuer – Kimmich, Rüdiger, Schlotterbeck, Raum (Henrichs, 80.) – Andrich (Can, 65.), Kroos – Sané (Anton, 88.), Gündogan (Füllkrug, 65.), Musiala (Wirtz, 81.) – Havertz

Dánia:

Schmeichel – Andersen, Vestergaard, Christensen (Bruun Larsen, 81.) – Bah (Kristiansen, 82.), Delaney (Norgaard, 69.), Hojbjerg, Maehle – Skov Olsen (Poulsen, 69.), Hojlund (Wind, 81.), Eriksen

II. félidő:

Hírdetés

53. perc: Andersen kezezése miatt videobírós ellenőrzés után tizenegyeshez jutottak a németek, a büntetőt pedig Havertz értékesítette magabiztosan (1-0).
68. perc: Schlotterbeck a saját tizenhatosának sarkáról indította a bal oldalon a német térfélről induló Musialát, aki gyorsabb volt, mint a védője, és 10 méterről a bal alsó sarokba helyezett Schmeichel mellett (2-0).

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a házigazda német együttes, amely a negyedik percben már előnybe is kerülhetett volna, de Schlotterbeck fejesgólját szabálytalanság miatt érvénytelenítette a játékvezető. Az első negyedórában hatalmas fölényben futballozott Németország, a folytatásban azonban a dánok is "megérkeztek a meccsbe". Kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, időről időre óriási tempót diktált mindkét csapat. A 35. percben aztán az időközben kitört vihar miatt a játékvezető félbeszakította a mérkőzést, mely 25 perc kényszerszünet után folytatódhatott. A szünetig az eredmény nem változott, de mindkét együttes előtt adódott gólszerzési lehetőség.

A második félidő dán góllal indult, amelyet azonban videobírós ellenőrzés után les miatt érvénytelenítettek. Két perc múlva tizenegyeshez jutottak a németek, az 50. válogatottságát ünneplő Havertz pedig értékesítette a büntetőt. Lendületben maradt a házigazda, miközben a dánokat láthatóan megtörte az elvett gól és a rögtön utána következő büntető. A hazai közönség hangosan követelte a második gólt, melyet néhány perccel később a nagyot sprintelő Musiala szerzett meg, gyakorlatilag eldöntve ezzel a mérkőzést.

A hajrában a dánok lendülete és ereje is elfogyott, így a szépítés sem jött össze a becsülettel küzdő északi válogatottnak, míg a németek a ráadásban lesgólig jutottak, melyet videobírózást követően nem adtak meg.

Korábban írtuk: Huszonöt percet állt vihar miatt a német-dán Eb-nyolcaddöntő

Nagyjából huszonöt percnyi kényszerszünet után folytatódhatott a labdarúgó Európa-bajnokságon a házigazda Németország Dánia elleni nyolcaddöntője, melyet vihar miatt szakítottak félbe szombaton.

A dortmundi Signal Iduna Parkban 35 perc játék után kellett biztonsági okokból – villámlás, mennydörgés és jégeső miatt – megszakítania a küzdelmet Michael Oliver játékvezetőnek.

A vihar elvonulása után 0-0-s állásról folytatódott a meccs.

Korábban írtuk: Vihar miatt félbeszakadt a német-dán Eb-nyolcaddöntő

Vihar miatt félbeszakították szombaton a házigazda Németország Dánia elleni nyolcaddöntőjét a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A dortmundi Signal Iduna Parkban 35 percet tudtak lejátszani a felek. Michael Oliver játékvezető 0-0-s állásnál, a villámlás, mennydörgés és a heves esőzés – jégeső – miatt döntött úgy, hogy megszakítja a küzdelmet. Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor folytatódhat az összecsapás, a csapatok bevonultak az öltözőbe.

A nap korábbi nyolcaddöntőjén Svájc a címvédő Olaszországot kiejtve jutott a legjobb nyolc közé.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »