Nemzetközi operettfesztiválra készülnek Barsbaracskán

Nemzetközi operettfesztiválra készülnek Barsbaracskán

Július első hétvégéjén nagyszabású kétnapos operettfesztiválra készülnek Barsbaracskán. A zene mindenkié, a zene nem ismer határokat, ugyanakkor összeköti a nemzeteket is. Tudják ezt a szervezők is, akik nemzetközi művészeket hívtak meg a Kelecsényi-kastélyban tartandó rendezvényfolyamra.

„Pár évvel ezelőtt jött a gondolat, hogy nemzetközi operettfesztivált szervezzünk Barsbaracskán, ezáltal is megőrizve ezt a népszerű és gyönyörű műfajt” – kezdte a Felvidék.ma tájékoztatását Wurczer Péter, a rendezvény főszervezője.

Mint elmondta, az előző évben már megvalósult egy operettgála a községben Operett a csillagok alatt elnevezéssel. Óriási sikere volt a nyári rendezvénynek.

A fesztivál Gejza Dusíkról, szlovák nemzeti operett megteremtőjéről kapta a nevét. Július 6-án, szombaton 19 órai kezdettel valósul meg az Operett a csillagok alatt gálakoncert. A nemzetközi koncerten fellép többek között Szabó Ilona, Klein Ottokár, Teremi Trixi, a falu szülötte, Hajtman Lívia, valamint Jakuba Šeniglová, aki Csehországból érkezik a Kelecsényi-kastélyba. A gálakoncerten fellép a szervező Wurczer Péter is. A kastély udvarán rendezik meg a nagygálát.

Hírdetés

A szombati programon a Dunakeszi Szimfonikus zenekar kísér, vezényel Farkas Pál karmester. A gálaprogram szünetében Klemen Terézia Az operettkirály – Lehár Ferenc életútja című könyvét mutatják be.

Vasárnap Gejza Dusík-emlékesttel folytatódik a műsorfolyam. Dusík műveit tehetséges fiatal művészek adják elő. A délután 17 órakor kezdődő koncerten fellép Jakuba Šeniglová, Barbora Dvorská és Wurczer Péter. Kísér Patkoló Anikó és Patkoló Annabella. Az emlékestre a kastély dísztermében kerül sor.

– jegyezte meg végezetül Wurczer Péter.

A szombati gálakoncertre 15 euró a belépő, a vasárnapi emlékestre 5 euró. A kétnapos kedvezményes belépő ára 18 euró. Jegyek igényelhetők a következő telefonszámokon: 0904 873 426; 0917 640 806; 035/6517 117.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »