Pellegrini lemond a házelnök-helyettesi posztjáról

Pellegrini lemond a házelnök-helyettesi posztjáról

A legfrissebb információk szerint a Smer Juraj Blanárt jelöli a hamarosan megüresedő parlamenti pozícióra. Pellegrini megjegyezte, hogy funkciójától függ több munkahely is a parlamenten belül, ezért is döntött úgy, hogy csak a hónap végével távozik.

“Én azt gondolom, hogy a Smer jelöltje kibír még két hetet enélkül a funkció nélkül”

mondta a Hlas elnöke. Szavai szerint egyébként még nem zárták le a vitát arról, hogy esetleg újra megpályázza a házelnök-helyettesi posztot, ugyanakkor kérvényezte – bár nem fűzött hozzá túlzott reményeket-, hogy pártja képviselői alakíthassanak külön frakciót a parlamenten belül.

Hírdetés

A koalíció és a Smer egymástól függetlenül úgy döntött, hogy nem támogatja a Hlas képviselői klubjának létrehozását. A szocdemek szóvivője szerint a Smer nagy általánosságban nem hajlandó olyan frakció létrehozását támogatni, amely nem mérette meg magát a parlamenti választásokon.

Az OĽaNO és a Sme rodina még múlt héten kiemelte a tényt, hogy Pellegrini új pártja nem választások útján került be a parlamentbe. Az SaS hozzátette, hogy szintén a választási eredmények adta erőviszonyok megtartása mellett teszi le voksát.

Pellegrini egyébként pozitívan értékelte Boris Kollár házelnök hozzáállását, aki szavai szerint igyekszik a parlament vezetésének tárgyalásaiba bekapcsolni az olyan ellenzéki párt elnökét is, amelynek nincs alelnöke a parlamentben. A Hlas elnöke szerint Kollár ígéretet tett arra is, hogy megoldást talál arra, hogy legyen hol működniük a képviselőknek, valamint hogy a képviselői ülésekre is meghívást kapnak majd.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »