Pellegrini azt állítja, megvétóz olyan törvényeket, amelyek nem az ország érdekeit szolgálják

Pellegrini azt állítja, megvétóz olyan törvényeket, amelyek nem az ország érdekeit szolgálják

Pellegrini azt állítja, megvétóz olyan törvényeket, amelyek nem az ország érdekeit szolgálják Mészáros Richárd2024. 06. 18., k – 12:50

Peter Pellegrini kész megvétózni olyan törvényeket, amelyek eltérnek a kormány programnyilatkozatától, vagy nem az emberek életkörülményeinek javítását és az ország érdekeit szolgálják. 

Hírdetés

Pellegrini tervei között szerepel, hogy gyakrabban vesz részt a kormány, illetve a palament ülésein. Nem csupán évente egyszer akar országértékelő beszédet mondani, hanem alapvető kérdésekben, sorsfordító eseményeknél is meg kíván szólalni, és a társadalomban tapasztalható feszültségekre is reagálni.

„A kormány mindig megkapja a támogatásomat, amikor azt látom, hogy teljesíti a kormányprogramot – melynek kidolgozásában én is részt vettem -, és célja az emberek életének javítása” – nyilatkozta Pellegrini. Hozzátette, „figyelmeztetően felemeli az ujját”, ha a kormány eltér ezektől a céloktól. „Kész vagyok visszaadni azokat a törvényeket, amelyekkel meggyőződésem szerint a kormány eltérne ezektől a céloktól, és az egyes ilyen lépéseire is nyilvánosan figyelmeztetni fogok, és természetesen személyesen is közlöm a kormánnyal a kifogásaimat” – tette hozzá.

Pellegrini azt is elmondta, szeretne aktívabb, dinamikusabb és erősebb köztársasági elnök lenni, mint két közvetlen elődje.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »