Megjelent az Új Ember 2024. június 30-i száma

Megjelent az Új Ember 2024. június 30-i száma

Az Új Ember idei 26. számát ajánljuk olvasóink figyelmébe, mely elérhető a templomokban, az újságárusoknál, illetve előfizethető szerkesztőségünk terjesztési osztályán.

A papszentelések időszakában lapunk több oldalon közöl újmisés papi vallomásokat, tudósításokat szentelési ünnepi szertartásokról. A címoldalról indul interjúnk az újmisés Gács Botond Paszkál ferences szerzetessel, akit Berta Tibor püspök, katonai ordinárius június 15-én a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen szentelt áldozópappá. A 6–7. oldalon pécsi és kaposvári újmisések vallanak küldetésükről, életükről. 

Lapunk 8. oldalán Kuzmányi István főszerkesztő személyes hangvételű tudósítását olvashatják a Múzeumok Éjszakájának egyik esztergomi rendezvényéről. A Keresztény Múzeumban látható a Képgaléria című időszaki kiállítás, amely két kollégánk, Merényi Zita és Lambert Attila egyházi vonatkozású fotóit mutatja be. A kiállítás hétköznap és hétvégén is látogatható.

Most megjelenő számunkban érdekes riportot adunk közre, amely június 8-án készült a vasvári plébánián, ahol egy távoli szigetország lakói különleges ebéddel kedveskedtek azoknak a magyaroknak, helyi híveknek, akik év közben tevékenyen részt vesznek az egyházközség munkájában. Vendégmunkások főztek, akik idegen országban végzett munkájukból tartják el a családjukat. Hernandez Elmer Fülöp-szigeteki verbita szerzetes, a vasvári templom plébánosa mesélt újságíró kollégánknak a honfitársairól, a velük való gondviselésszerű találkozásról.

Hírdetés

Tudósítást olvashatnak arról, hogy Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma (NYÍRKEF) június 18-án a kábítószer elleni küzdelem világnapjához (június 26.) kapcsolódóan szemléletformáló, ismeretterjesztő napot szervezett Nyíregyháza-Huszártelepen, a Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola udvarán. A rendezvény célja az egészségtudatos szemlélet kialakításának erősítése és az egészségfejlesztésre irányuló prevenciós tevékenység ismertetése volt. 

A közelmúltban jelent meg a Magyar Kurír kiadásában a Via Sacra zarándok utazási irodával partnerségben az Új Ember Kiadványok zarándokútikönyv-sorozatának harmadik kötete, Koncz Attila Međugorje című könyve, melynek bemutatóját június 17-én a budapesti Szent István-bazilikában tartották. A nagysikerű eseményről a lap 12. oldalán olvashatnak.

A Mértékadó kulturális mellékletben interjút olvashatnak Kővári Péter orgonaművésszel a Tihanyi Bencés Apátság zeneigazgatójával. A művész már nemzetközi szinten is bizonyított; a bécsi tanulóévektől a mára legendává vált karmesterekkel és szólistákkal való közös munkákon át a rendszeres hazai és külföldi fellépésekig. Ezúttal a 2020-ban elindított, a Harmónia a vizek felett címet viselő fesztiválról kérdezte Pallós Tamás. Idén augusztusban ez már az ötödik Balaton-parti bencés zenei ünnep lesz.

A Műcsarnok vezetősége Kós Károlynak, a magyar organikus építészet ihletett mesterének szentelt eddig még nem látott, teljes körű kiállítást. A Kós 140 – Kós Károly műhelye című nagyszabású tárlatot Mészáros Ákos mutatja be. A kiállítás szeptember 15-éig tekinthető meg.

A Nézőpont rovatban Üvöltés címmel olvashatják Baranyai Béla jegyzetét, amelyet a Polgárháború című filmről írt.

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »