Az EP volt spanyol alelnökének merénylője

Az Alejo Vidal-Quadras spanyol politikus lelövésének gyanújával Hollandiában letartóztatott tunéziai férfi egy Hollandiában élő iráni aktivista, újságíró meggyilkolására is készült – közölte szerdán a holland ügyészség.

Alejo Vidal Quadras reaparece tras su intento de asesinato - Radio  Televisión Canaria

Vidal-Quadras – canaria

A 78 éves jobboldali politikusra, az Európai Parlament volt alelnökére otthona közelében, a nyílt utcán lőttek rá tavaly novemberben. Vidal-Quadrast súlyos sérülésekkel szállították kórházba, a politikus túlélte a gyilkossági kísérletet. A spanyol ügyészség akkor bejelentette, hogy a gyilkossági kísérletet egy, az iráni rezsimmel kapcsolatban álló szervezet tagjai hajthatták végre.
   
A 38 éves tunéziai férfit, akit a spanyol rendőrség Mehrez Ayari néven azonosított, a holland rendőrség e hónap elején tartóztatta le az észak-hollandiai Haarlemben, feltételezett tettestársával, egy 27 éves kolumbiai állampolgárságú férfival együtt. Mindkét gyanúsítottat szigorított őrizetben tartják, és csak ügyvédeikkel tarthatják a kapcsolatot.

La asociación de Vidal-Quadras denuncia que el Gobierno se niega a incluir  al presunto autor del atentado en la lista de los más buscados de Europol |  La Bandera

Hírdetés

Ayari – la bandera
   

 

Az NlTimes hírportál tudósítása szerint egy holland nőt már korábban letartóztattak azzal a gyanúval, hogy ő finanszírozhatta a Vidral-Quadras elleni merénylelet.

Home

nltimes.nl
   

A spanyol és kolumbiai rendőrség négy másik személyt is letartóztatott a gyilkossági kísérlettel kapcsolatban.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »