Elengedi válogatott csatárát a Paks

Elengedi válogatott csatárát a Paks

Az ötszörös válogatott Könyves Norbert távozik a Magyar Kupa-címvédő Paksi FC labdarúgócsapatától.

Haraszti Zsolt ügyvezető a klub szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, a játékoskeretben lényeges változás nem lesz, egyelőre Ötvös Bence az egyetlen érkező, Könyves Norbert pedig távozik, mert június végén lejár a szerződése, és kérte, hogy engedjék el.

A válogatott csatár a harmadik időszakát töltötte a tolnaiaknál, akikkel ezüstérmes lett az élvonalban. Az előző idényben 31 tétmérkőzésen 13 gólt szerzett.

Hírdetés

Haraszti megjegyezte: reméli, meg tudják ismételni a 2011-es Európa-liga-szereplésüket, amikor a selejtező harmadik fordulójáig jutottak. Idén az első körben a román másodosztályú és kupagyőztes Corvinul Hunedoarával találkoznak, a párharcot július 11-én hazai pályán kezdik. Továbbjutás esetén a horvát HNK Rijeka, kiesés esetén a Konferencia-ligában pedig a ciprusi AEK Larnaca vár a paksiakra.

A Magyar Kupa-győztes egy hete kezdte meg a felkészülést, amelynek részeként a szlovéniai edzőtáborban a tervek szerint az Austria Wien és a Bohemians Praha ellen is pályára lép.

A tájékoztatón bemutatták a klub kabalaállatát, egy három hónapos kuvaszt, amelyet a Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesülettől kap a Paksi FC. A kutya nevét a szurkolók választhatják majd ki, és minden hazai mérkőzésen találkozhatnak vele – mondta Balog Judit társügyvezető.

Hozzátette, azért választották a kuvaszt, mert hungarikum, a Paksi FC pedig csak magyar játékosokat foglalkoztató klub. Emellett a kuvasz veszélyeztetett fajta is volt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »