Párizsi polgármester: az állam és a politikusok gyengesége miatt zavarognak a „fiatalok”

Párizsi polgármester: az állam és a politikusok gyengesége miatt zavarognak a „fiatalok”

Párizs egyik legszegényebb negyedének polgármestere, Zartoshte Bakhtiari a zavargásokkal kapcsolatban nyilatkozott a BBC-nek. Bakhtiari többek között arról beszélt, hogy mióta elkezdődtek a rendbontások, három óránál többet nem alszik egy éjszaka, ugyanis munkatársaival járőrözik az utcákon hajnal 4-5 óráig, hogy a rendőrség munkáját támogassák a zavargókkal szemben.

A lap szerint Bakhtiari kedden több mint 200 másik polgármesterrel együtt az Élysée-palotába utazott, hogy a válságról tárgyaljon Emmanuel Macron francia elnökkel.

Hírdetés

Kérésük az volt, hogy az állam tanúsítson határozottabb fellépést a tüntetőkkel szemben, valamint engedélyezze a helyi városi rendőrségnek, hogy drónokat használhasson a városban zajló tevékenységek megfigyelésére.

"Ami most történik, az a politikusok évek óta tartó gyengeségének és a meg nem hozott döntéseknek az eredménye" – hangsúlyozta a polgármester, majd elmondta azt is:

Ez egy hatósági probléma, mert a lázadók nem félnek az igazságszolgáltatástól. Lehet, hogy bíróságra mennek, de a tárgyalás után néhány órával hazajönnek, egyszerűen azért, mert nincs elég hely a börtönben Párizsnak ebben a kerületében. Nem támogathatjuk az állam ilyen jellegű gyengeségét.

(Mandiner nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »