Óvatosságra int a magyar rendőrség

Csak biztonságos wifit használjunk és legyen biztosításunk, ha nyaralni megyünk – erre is figyelmeztet az idegenforgalmi szezon hajrája előtt a rendőrség.

Közhelynek számít, hogy ha utazunk, a csomagjainkat ne hagyjunk az autóban látható helyen, mégis sokan megfeledkeznek erről, tálcán kínálva a lehetőséget a tolvajoknak.

Németh Ágnes rendőr ezredes, az ORFK Bűnügyi Főosztályának bűnmegelőzési osztályvezetője az InfoRádióban az utazási szezon előtt a repülőtéri lopásokra is felhívta a figyelmet. Mint mondta, értékesebb holmikat, műszaki cikkeket, kamerákat, laptopot semmiképpen ne a bőröndben szállítsunk, ezeket inkább vigyük fel kézipoggyászként a gépre.

Hírdetés

Ha külföldön interneten bankolunk, vásárolunk, ügyeljünk arra, hogy mindenképpen biztonságos jelszóval védett vezeték nélküli hálózaton tegyük. Az ingyenes wifik alkalmasak például térkép, útvonal keresésére, vagy arra, hogy leírást olvassunk rajtuk a helyi nevezetességekről, de pénzügyi tranzakciót ne bonyolítsunk le rajtuk.

Az osztályvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy a nyaralásról készült képeket ne a vakációval azonos időben osszuk meg a közösségi oldalakon, vagy ha mégis ezt tesszük, hozzunk létre erre a célra külön csoportot azoknak, akikkel meg akarjuk osztjuk az élményeinket.

Fontos, hogy utazás előtt ellenőrizzük személyi igazolványunk, útlevelünk érvényességét, és feltétlenül kössünk biztosítást is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »