"Orbánék eszement felelőtlensége" – a Jobbik bírálata a kormányzati járványkezelésről

Aki elhiszi azt, amit a kormány sugall a védettségi igazolványokkal, miszerint az első védőoltás után már védelmet élvez a koronavírussal szemben, az könnyen a járvány áldozatául eshet. Sajnos, szó szerint

– áll a Jobbik friss, csütörtöki közleményében. Mint kifejtik:

“Komoly árat fizethetünk érte, ha hiszünk az újabb orbáni szemfényvesztésnek. Egyszerűen érthetetlen, hogy miért csapják be a magyar embereket, és küldik ki a védettségi igazolványokat az első oltás után. Azt sugalmazzák, mintha már az első oltásban részesülők is védettek lennének a koronavírussal szemben, pedig dehogy! Hiszen még a vakcinagyártó gyógyszercégek ajánlása szerint is csak a második oltás után több héttel alakul ki az optimális védettség. Orbánék tehát a „nyitásnak” nevezett valamivel, meg az emberekben szintén fals biztonságérzetet keltő „védettségi igazolványok” idő előtti kiadásával a magyar emberek életét kockáztatják. Na, ez tényleg veszélyes! Vajon hány ember életébe kerül majd Orbánék újabb felelőtlensége?”

Mint fogalmaznak, feltehetően hasonlóan komoly árat fizet majd a magyar társadalom a kormány által felelőtlenül erőltetett iskolanyitások miatt is. Hozzáteszik:

A szakembereket, szakszervezeteket semmibe vevő és megalázó feudális központi akarat, a kommunikációs blöff és a szokásos orbáni felelősségáthárítás ugyanis mindent lesöpör az asztalról, ami nem felel meg az elképzeléseinek és akaratának.

„Az április 19-ei nyitás miatt aggódó pedagógusok legyenek figyelemmel a szülőkre és a diákokra is” – idézik Gulyás Gergelyt, s ezzel véleményük szerint “gyalázatos módon ismét a népre tolják a felelősséget”. 

Az ellenzéki pártközlemény arra is kitér:

Pedagógusok tíz-, sőt százezrei kezdik meg úgy a tanítást tíz nap múlva, hogy fogalmuk sincs hány covidos lesz a gyermekek között, hány coviddal fertőzött van a családjukban. Se híre, se hamva a tesztelésnek, a bontott osztályoknak. 

Egyszerűen nem akarnak szembenézni azzal a kockázattal, ami a következő hetekben, hónapokban az oktatási intézményekben vár tanárra, diákra, szülőre – fűzik hozzá.

Hírdetés

Ugyanakkor a Jobbik emlékeztet, hogy még azt is ki merik jelenteni, hogy „az iskolák megnyitása nem jár olyan kockázatokkal, amit ne lehetne a jelen helyzetben vállalni”. 

A közleményben kiemelik:

“Orbánék szerint a pedagógusoknak már az első oltás is elég lesz. Miközben a naponta megszólaló járványügyi szakemberek szerint is pont, hogy óriási ennek a kockázata. Tudatos gondatlanság ez, ahogy a büntetőjogban mondják – akárhogy is csűrik-csavarják kormányszinten.”

Újra emelkedhet ugyanis a fertőzöttek száma, amely már nem csupán az idős embereket veszélyezteti, hanem a középkorúakat és a fiatalokat is – hívják fel a figyelmet, hozzátéve azt is:

Orbánék érthetetlen baromsága akár egy negyedik hullámot is beindíthat. A hátralévő bő másfél hónap bőven kibírható lenne digitális formában – ha már úgyis arról szólt tavaly a propaganda, hogy milyen sikeres volt.

Szerintük az érettségivel kapcsolatban is “szinte mániákusan, ellentmondást nem tűrően ragaszkodnak a saját monomániás elképzeléseikhez”, továbbá a kormány hallani sem akar arról, hogy a Jobbik javaslatának megfelelően – a diákok által elutasítható – megajánlott jegyekkel, vagy legalább a szóbeli vizsgák ideiglenes elhalasztásával csökkentsék a fölösleges kockázatot.

“Orbán beteges vonzódása az április 19-i iskolanyitáshoz minden józan megfontolást és szakmai vélekedést felülír. Van gyanúnk arra, hogy miért vésték kőbe ezt a két „nyitási” dátumot…”

– fogalmaznak.

Végül a párt felhívja a figyelmet, hogy Európában lakosságarányosan Magyarországon haltak meg a legtöbben COVID-fertőzésben, a felhasznált vakcinák arányát tekintve sem állunk sajnos túl jól. 

Vajon mennyien élhetnének még, ha ebben a két mutatóban az Orbán-kormány abszolválta volna az európai átlagot?

– zárul a Jobbik közleménye.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »