Jézus szemében – a Református Újság lapajánlója

Jézus szemében – a Református Újság lapajánlója

Megjelent a Református Újság gyülekezeti tájékoztató júliusi lapszáma. A tartalomból válogattunk.

Krausz Viktor a hétvégén lezárt tanévről ír a címlapon lévő jegyzetében.  A gondtalan szünidő és a semmittevés mellett figyelmeztet arra is, hogy Istennek tetsző tevékenységet folytassunk. „Most tehát egy tanév végén vagyunk. Sokak számára egy várva várt pillanat. De vannak olyan dolgok, melyek nem érnek véget a szünidő elérkezésével. Van néhány olyan dolog, melyet nem szabad a vakáció idejére sem felfüggeszteni, sem abba hagyni” – fogalmaz az írásában.

Fábián Tibor Péter apostolról írt. Péter apostol csetlése-botlása, forrófejűsége a mai emberre is jellemző – írja a Jézus szemében című írásában.

Gazdag a gyülekezeti életet felölelő beszámolók sora. A Barsi Egyházmegye Ipolypásztón tartotta meg tavaszi közgyűlését. Kisgéresen gyülekezeti napot szerveztek.

Léván első alkalommal tartották meg június elején a templomok éjszakáját. Többek között a református templom is kinyitotta kapuit a program során. Rövid beszámoló olvasható az imregi és szörnyegi gyülekezet alkalmairól.

Hírdetés

A lap visszatér a Zselízen megrendezett Barsi Egyházmegyei Majálisra. A zselízi gyülekezet lelkészeikkel, Révész Tiborral és Csillával az élen, Isten kegyelméből ismét csodát alkotott, mozgósított kicsit és nagyot  – szögezi le a beszámoló.

Buza Zsolt, pozsonyi lelkész egy régi családi történetet elevenít fel. Emellett összegzik a pozsonyi gyülekezetnek az elmúlt hetekben szervezett alkalmait. Mások mellett arról is szólnak, hogy a konfirmáció során hat fiatal tett tanúbizonyságot. Szentháromság ünnepi alkalmát ülte meg a ladmóci gyülekezet.

A Szlovákiai Református Keresztyén Nők Egyesületének ungi egyházmegyei közgyűlését 2024. június 9-én tartotta az egyesület a nagykaposi református templomban.

A lap köszönti az idén kilencven éves Csohány János egyháztörténészt. A júliusi lapszám is kitekint a Kárpát-medencei reformátusságra. Bemutatja, hogy milyen lehetett Gáza Sámson idejében. A portálunkon is publikáló Békefy Lajos a kínai világnapról ír.

Nem hiányozhat a könyvajánló, valamint a júliusi és augusztusi bibliaolvasó vezérfonal sem.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »