Huszonegy mérkőzést nyertek a háromszéki alakulatok (Kosárlabda, utánpótlás)

Huszonegy mérkőzést nyertek  a háromszéki alakulatok (Kosárlabda,  utánpótlás)

Az elmúlt hét folyamán Costinești adott otthont a tíz év alatti lányok és fiúk számára kiírt babykosárlabda-fesztiválnak, amelynek mezőnyében ezúttal is voltak háromszéki csapatok. Együtteseink összesen 26 mérkőzést játszottak a tengerparton, mérlegük 21 győzelem és mindössze 5 vereség.

Összesen 113 csapat részvételével rendezték meg az U10-es csapatok számára kiírt babykosárlabda-fesztivált az elmúlt hét folyamán Costinești-en. A népes mezőnyben két sepsiszentgyörgyi és egy kézdivásárhelyi csapat tette próbára magát, s nem is akárhogy, hiszen a 26 lejátszott mérkőzésükből 21-et sikerül megnyerniük. Mindegyik együttesünk a lányok viadalában volt érdekelt, két csapat az A- és egy alakulat a B-csoportban harcolt a győzelemért.

Hírdetés

A tizenkét csapatos A-csoportban a megyeszékhelyi Sepsi-SIC nyolc diadalt és egy vereséget könyvelt el, ezzel a legkisebb zöld-fehérek a második helyen végeztek. Ugyanebben a csoportban szerepelt a Kézdivásárhelyi SE csapata is, amely 5 győzelemmel és 4 vereséggel a hatodik helyen zárta a babykosárlabda-fesztivált. A viadal első körében már háromszéki párharcra került sor, a találkozót pedig 27–6 arányban a sepsiszentgyörgyi kosaras lányok nyerték meg. A csoport legjobbjának a Bukaresti Dan Dacian Klub alakulata bizonyult, amely kilencből kilenc sikert könyvelt el és hibátlan mérleggel mindenkit maga mögé utasított. Ugyancsak százszázalékos teljesítménnyel fejezte be tengerparti vendégszereplését a Sepsi ISK csapata, amely a tizenegy csapatos B-csoportban nem talált legyőzőre, és az első helyezettnek járó elismeréssel tért haza Costi­nești-ről.

Vasárnaptól az U12-es korcsoport vette át a terepet Costinești-en, így újabb háromszéki csapatokon lesz a sor, hogy bizonyítsanak az országos mezőnyben. A lányok között a Sepsi ISK, a Nagy Mózes SK és a Sepsi-SIC két-két, míg a fiúk viadalában a Sepsi ISK és a Kézdivásárhelyi SE egy-egy alakulata harcol a legjobbaknak járó elismerésért. (t)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »