Biden találkozott a családjával, akik támogatták őt a kampány folytatásában

Biden találkozott a családjával, akik támogatták őt a kampány folytatásában

Nyitókép: SITA

Joe Biden amerikai elnök vasárnap találkozott családja nagy részével a marylandi Camp Davidben lévő vidéki birtokán. A média szerint a 81 éves államfőhöz közel állók támogatták őt a kampány folytatásában, miután csütörtökön igencsak nem meggyőzően szerepelt a Donald Trump republikánus versenytárssal folytatott vitában – írta a Politico és a The New York Times.

Biden csapata korábban tagadta, hogy a családi találkozó az elnökválasztási kampányhoz köthető. Állítólag azt már a vita előtt tervezték. A DPA ügynökség szerint a család azért jött össze, hogy híres fotós, Annie Leibovitz lefényképezze őket.

A 78 éves riválisával folytatott első televíziós vitában Biden többször is dadogott, halkan beszélt, és gyakran nem fejezte be a mondatot, ami tovább mélyítette az aggodalmakatt azzal kapcsolatban, hogy idős korában alkalmas-e ilyen felelősségteljes poszt betöltésére. A 78 éves Trump viszont magabiztosnak tűnt, annak ellenére, hogy néha félrevezető állításokat tett – írta a The New York Times.

Hírdetés

Azt, hogy Biden marad-e vagy sem a kampányban. ezen a ponton már csak saját maga döntheti el. Az NBC News Bidenékhez közel álló forrásai szerint egyetlen személynek van döntő befolyása az elnökre – ő pedig a felesége, Jill Biden.

Biden családja az elnök tanácsadóit okolja a sikertelen vitáért – írja a Politico. A család szerint az elnök tanácsadói nem készültek fel kellőképpen a jövőre vonatkozó tervek ismertetésére, és túlságosan az eddigi lépések védelmére koncentráltak. Biden is túlhajszolt és alulpihent volt a vita előtt.

A demokraták hivatalosan továbbra is támogatják Bident, mint a párt egyetlen jelöltjét a novemberi elnökválasztáson, annak ellenére, hogy a vitában gyenge teljesítményt nyújtott. A képviselőház volt elnöke, Nancy Pelosi, Hakeem Jeffries, a képviselőház demokrata vezetője, Jim Clyburn kongresszusi képviselő és Kathy Hochul New York-i kormányzó egyértelműen támogatásáról biztosította őt a vasárnapi vitákban – írja a The Guardian.

ČTK


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »