Orbán Viktor miniszterelnök tárgyal Kína Államfõjével

A REÁLIS ZÖLDEK KLUB támogatja a Kormánynak a magyar gazdaság Európán kívüli térségek felé való nyitásának szándékát.

Orbán Viktor miniszterelnök tárgyal Kína Államfőjével!
Mosonyi Emil egyike volt azon magyar szellemi kiválóságoknak, aki szakmai tanácsaival hozzájárult Kína fejlődéséhez. Mosonyi Emil, akadémikust a világ számos országában járt, tudását mindenhol igénybe vették, csupán hazájában Magyarországon mellőzik.
Bayer Zsolt, hogy a 2006.évi állami kitüntetések körül Sólyom László köztársasági elnök által kirobbantott botrányt tovább gerjessze, Mosonyi Emil személyét azzal igyekezett kisebbíteni, hogy neki, mármint Bayer Zsoltnak fogalma sincs, ki az a Mosonyi Emil.
1990. novemberében Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke volt az első magyar politikus, akit Pekingben fogadott Csiang Cö-min, a Kínai Kommunista Párt akkori főtitkára, a Kínai Népköztársaság elnöke. A Munkáspárt a pártközi kapcsolatok fejlesztésével, a népi diplomácia eszközeivel azóta is sokat tett azért, hogy a magyar politika megértéssel forduljon Kína felé, és a magyar vállalatok megtalálják az utat a kínai piacra.
A létező szocializmusban felcserepedett FIDESZ csapat, harminc év után rádöbbent arra, amit Thürmer Gyula 1990-már felismert, Magyarország az eladósodott Európa és USA-tól nem, csak a világgazdaságot finanszírozó Kínától remélhet megoldást.
Orbán Viktor miniszterelnök úrnak felhívtuk a figyelmét, hogy a folyami hajózás – amelyet a reális zöldek magyar sorskérdésnek tartanak – feltétele a keleti nyitás politika sikerének.

Hírdetés

Hová jutott Kína, ahol elfogadták, szemben Magyarországgal, ahol elutasították Mosonyi Emil javaslatait és tudását.
Kínában, Mosonyi Emil tudása alapján, készülnek öntőző rendszerek, épülnek vízerőművek, vízlépcsők.

Nemcsak Petőfi Sándor verse, hanem Mosonyi Emil, akadémikus, a reális zöldek Díszelnökének a vízerőművekről szóló könyve is tananyag Kínában.
Az első Orbán kormány országlása idején mondta Orbán Viktor miniszterelnök, hogy a kínaiakhoz bármikor örömmel küldi a magyar fiatalokat. “Őszintén mondom: nagy örömmel küldök fiatalokat olyan országba, ahol Petőfi: Szabadság, szerelem című verse iskolai tananyag. Az a nép ugyanis, amelyik ezt a verset tanulja, megérti a magyarokat, és szívesen alakítunk ki velük együttműködést.”


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »