Orbán Viktor: a Kárpátalján zajló fejlesztések tovább folytatódhatnak

Orbán Viktor: a Kárpátalján zajló fejlesztések tovább folytatódhatnak

Levélben gratulált a miniszterelnök Brenzovics Lászlónak, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnökének a szervezet hétvégi választási sikeréhez,

A kormányfő kiemelte: az október 25-én megrendezett ukrajnai helyhatósági választásokon a kárpátaljai magyarság ismét megmutatta az összefogás erejét – ismertette a levél tartalmát Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

“Úgy gondolom, hogy a mostani szavazáson megvédett, illetve újonnan megszerzett polgármesteri és képviselői mandátumok fontos garanciát jelentenek arra, hogy az elmúlt években Kárpátalján zajló fejlesztések tovább folytatódhatnak” – írta levelében Orbán Viktor. Hozzátette: “ezek az eredmények világosan megmutatták azt is, hogy

Hírdetés

a kárpátaljai magyarság büszke ezeréves gyökereire, és saját kezébe véve jövőjét meg is akar maradni saját szülőföldjén magyarnak”.

“Engedje meg, hogy a szép eredményekhez szívből gratuláljak, további munkájához pedig sok sikert és jó egészséget kívánjak. Hajrá, magyarok!” – zárta gratuláló levelét a miniszterelnök.

A KMKSZ elnöke kedden azt mondta: Kárpátalján a magyar kisebbségnek sikerült megőriznie korábbi pozícióit. A hivatalos eredmény november 6-án derül ki, de a szervezet arra számít, hogy a mostanival megegyező számú, azaz nyolc képviselője lehet a 63 tagú kárpátaljai megyei tanácsban. Babják Zoltán is megőrizte polgármesteri székét Beregszászon. Ezenfelül hét kistérségben győztek magyar jelöltek.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »