Nyugat felé terjed a kanyaró: már Rozsnyón is felütötte fejét a kór

Nyugat felé terjed a kanyaró: már Rozsnyón is felütötte fejét a kór

Nyugat felé húzódik a kanyarójárvány. Tőketerebesen a laborvizsgálatok is megerősítették a kór jelenlétét, és már Rozsnyón is felütötte a fejét.

A Svet zdravia kórházlánc szóvivője megerősítette a Szlovák Távirati Irodának, hogy két gyermeknél, Tőketerebesen és Varannón kétséget kizáróan kanyarót diagnosztizáltak. A múlt héten még csak „gyanították” hogy kanyaróról van szó. A Nagymihályi járásban a járvány miatt rendkívüli állapotot a soron kívüli kötelező oltásokat rendeltek el. A kór azonban két másik járásban is megjelent, és a jelek szerint nyugat felé húzódik.

A héten új esetet jelentettek, mégpedig a Rozsnyói járásból.

Hírdetés

mondta a Svet zdravia szóvivője, Jana Fedáková. A Nagymihályi Járványügyi Osztályon jelenleg 15 kaynarós beteget ápolnak, közülük öten hétfőn kerültek kórházba. A járvány kitörése óta csak ez a kórház összesen 220 beteget látott el.

A járvány májusban tört ki Kelet-Szlovákiában, majd súlyosbodása miatt rendkívüli állapotot vezettek a Nagymihályi járásban: betiltották a kórházi látogatásokat, a kultúr- és közösségi programokat, a rendőrség felügyeletével oltják be a Nagymihály legszegényebb negyedében élőket. Ebben a járásban 270 esetet tartanak nyilván, zömében Nagymihályról (114) és Nagykaposról (61).

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: tvnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »