Mikas szerint nem kellene szigorítani, ha az aktuális intézkedéseket betartanánk!

Mikas szerint nem kellene szigorítani, ha az aktuális intézkedéseket betartanánk!

Ján Mikas tiszti főorvos úgy véli, a jelenlegi járványellenes óvintézkedések kellően szigorúak. Úgy véli, a további szigorítás helyett fontosabb lenne, hogy a mostaniakat tartsuk tiszteletben. Emellett szerinte alaposabban kellene ellenőrizni az előírások betartását. Mindezt a járványügyi bizottság keddi ülése előtt jelentette ki.

„Megértem, hogy az emberek már fáradtak és frusztráltak, és a teszteléssel összefüggésben az óvintézkedések lazítását várták, de a helyzet továbbra is súlyos” – figyelmeztetett Mikas, hozzáfűzve: a kórházban kezelt páciensek, illetve az intenzív ellátást igénylők száma nem csökken.

Úgy véli, a keddi ülésen szó lesz az óvintézkedések betartatásáról és a szabálysértések esetleges szigorúbb büntetéséről is.

Hírdetés

A kijárási tilalom esetleges szigorításával és az „SMS-igazolásokkal” kapcsolatban kijelentette: ennek részleteit nem ismeri, de foglalkozni fognak vele. „Viszont továbbra is úgy gondolom, hogy ha betartanánk a jelenlegi óvintézkedéseket, nem lenne szükség a szigorításra” – tette hozzá.

Richard Sulík miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter elismételte a pártja álláspontját, miszerint az SMS-ek ötlete kivitelezhetetlen. Úgy véli, a bizottság ülésén szó lesz az ún. COVID-automatáról is.

Az óvintézkedések betartására szólított fel kedden Roman Mikulec (OĽANO) belügyminiszter is, aki szerint gyakran ignorálják azokat. Ugyanakkor nem ért egyet azzal az állítással, miszerint nem eléggé hatékony az ellenőrzés. „Nem állíthatunk rendőrt minden sarokra. A lényeg, hogy tartsuk tiszteletben az óvintézkedéseket” – fűzte hozzá.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »