Meghibásodtak az autók, gázolaj került a benzintartályba a komáromi benzinkúton

Meghibásodtak az autók, gázolaj került a benzintartályba a komáromi benzinkúton

Meghibásodtak az autók, gázolaj került a benzintartályba a komáromi benzinkúton Károly Zsolt2024. 05. 30., cs – 13:08 Komárom |

A közösségi oldalakon terjedt a hír, miszerint Komáromban a hajógyár közelében működő RealK benzinkúton több napon át gázolajas benzinkeveréket tankoltak azok, akik 95-ös benzint szerettek volna a gépjárműbe tölteni. 

Egy neve elhallgatását kérő komáromi autószerelő jelezti az egyik közösségi médiában működő közlekedési csoportban, hogy: 

„akik múlt héten tankoltak a Real-k benzinkúton a pozsonyi úton, és gond lett az autójukkal, keressék fel a benzinkutat, mert a szállítójuk felcserélte az üzemanyagokat szállításnál.”

Hírdetés

A benzinkút vezetője megerősítette lapunknak, hogy az üzemanyagszállító kamion sofőrje gázolajat töltött a benzintárolóba, s mindezt nem jelezte feléjük. Így a rossz 95-ös gázolajos keveréket május 23.-27. között árusították. A benzinkúton szerkesztőségünknek kiemelték, hogy CSAK A 95-ös BENZINNEL volt probléma.  

A problémáról úgy értesültek, hogy egy vásárló jött bejelenti a hibát. A kúthálózat minden segítséget megad az érintetteknek, a tankolás díját és a szervizköltséget is térítik a megfelelő nyomtatványok és bizonylatok ellenében, amikről érdeklődni lehet a kúton. Előzetes információk szerint, körülbelül 200 gépjárművezető érintett. Akinek nincs meg a bizonylata, azt kamerafelvételekről visszakeresik, ha megmondja mikor vette igénybe a töltőállomás szolgáltatásait. 

Az általunk felkeresett autószerelő elmondta – aki szintén érintett -, hogy autótól függetlenül ilyen esetben az egész üzemanyagrendszert ki kell tisztítani. Autója válogatja, de ez több száz eurótól ezer eurókig is terhelhetik az érintett pénztárcáját. 

„A szűrőket mindenképp cserélni kell, a befecskendező-rendszert tisztítani kell, már ha lehetséges, illetve az egész üzemanyagrendszert” – mondta, majd hozzátette, hogy a gázolaj tönkreteszi a benzines rendszert. „Legyen szó itt bármekkora mennyiségről, azonnal szervizbe kell vinni, a modern autóknál különösen veszélyes.”
 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »