A Wagner-csoporthoz kötődő afrikai vállalkozások

A Wagner-csoporthoz kötődő afrikai vállalkozások

Az Egyesült Államok az oroszországi Wagner-csoporthoz fűződő kapcsolatok miatt sújtott szankcióval két Közép-Afrikai Köztársaságban bejegyzett vállalkozást csütörtökön.

OFFICE OF FOREIGN ASSETS CONTROL, DEPARTMENT OF THE TREASURY

BCube

Az amerikai pénzügyminisztérium külföldi vagyonok ellenőrzésével foglalkozó irodájának (Office of Foreign Assets Control) közleménye szerint a bányaiparban érdekelt két vállalkozás, a Mining Industries SARLU, valamint a Logistique Economique Etrangere SARLU kulcsszerepet játszott abban, hogy lehetővé tegye a Wagner-csoport műveleteit, valamint jogellenes bányászati törekvéseit a Közép-Afrikai Köztársaságban.

Hírdetés

Lecsaptak a Wagner-csoport gyanús afrikai bizniszeire - Economx.hu

economx

Az amerikai kormányzati büntetőintézkedést indokoló dokumentumból kiderül, hogy a két vállalkozás többi között részt vett bányászatban használt vegyszerek importjában, amelyet a Wagner-csoport számára juttatott el, valamint bányaterület-fejlesztésében.

A szankciók alapján a két közép-afrikai cég minden Egyesült Államokban, vagy amerikai érdekeltségek által őrzött vagyonát zárolják, valamint megtiltják az üzleti kapcsolatot velük.
  


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »