Megszólalt Marco Rossi a kiesés után: nehéz a jövőről beszélni, át kell gondolnom

Megszólalt Marco Rossi a kiesés után: nehéz a jövőről beszélni, át kell gondolnom

Marco Rossi utolsó németországi sajtótájékoztatóján közölte, egyetlen pillanatát sem tudta élvezni a Eb-nek, és ennek az az oka, hogy nagyon rosszul kezdte a válogatott a tornát, onnan pedig minden nagyon bonyolulttá vált.

Szerda este hivatalossá vált, hogy Magyarország nem folytathatja szereplését a labdarúgó Európa-bajnokságon, miután a többi csoport eredményei után nem került be a legjobb négy csoportharmadik közé. A válogatott csütörtökön hazaindul, de előtte Marco Rossi, az együttes olasz szövetségi kapitánya válaszolt az újságírók kérdéseire.

Mint elmondta, azzal, hogy Portugália kikapott Grúziától, teljes lett a csalódása, de hozzátette, mindannyiukat bántja a kiesés, de szerinte már előre kell tekinteni, bár ennek ellentmondott a következő mondata: „Most, ebben a pillanatban nehéz a rövid- és a hosszú távú jövőről beszélni. Kicsit át kell gondolnom a történteket, most pihenésre van szükségem.”

Marco Rossi közölte, egyetlen pillanatát sem tudta élvezni a Eb-nek, és ennek az az oka, hogy nagyon rosszul kezdte a válogatott a tornát, a Svájc elleni vereséggel. Úgy látta, hogy az első félidőben „nem voltunk önmagunk”, utána már jobban játszott a csapat, de szerinte ha egy válogatott nem kezd jól egy tornát, akkor utána minden bonyolulttá válik. „Az első meccs kulcskérdés. Meg kell próbálni nyerni, de a legfontosabb, hogy ne veszíts. Nekünk ezt nem sikerült elérni” – tette hozzá.

A legnagyobb tapasztalatként is azt emelte ki, hogy az ilyen nagy tornákon az erős ellenfelekkel szemben is jól kell kezdeni. Úgy fogalmazott, hogy a Svájc elleni első félidővel nem tudnak elszámolni. Nem akarta kritizálni a játékosaimat, de elismerte, voltak, akik nem a legjobb formában érkeztek meg a tornára, és ez is közrejátszhatott abban, hogy végül nem jutottak tovább.

Hírdetés

„A mi csapatunk akkor igazán erős, ha mindenki száz százalékot nyújt, és taktikailag szinte hibátlan meccset játszunk. Mint ahogy Grúzia játszott Portugália ellen, vagy ahogy Szlovénia döntetlent játszott Anglia ellen” – mondta.

A kapitány úgy véli, a játék minden elemében fejlődnie kell a válogatottnak, mert mindenhol voltak hibák, minden csapatrészben. Már novemberben arról beszélt, hogy nagyon fontos, hogy minden játékos a legjobb formájában érkezzen az Eb-re, de ez nem sikerült. Ezt is lényeges tapasztalatnak nevezte.

Kérdezték az Eb-mérkőzéseken a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó Sallai Rolandról, a szövetségi kapitány szerint a tornán remekül játszott, ő volt a magyar válogatott legjobbja az Eb-n, és úgy véli, minden adottsága megvan, hogy előrelépjen, már csak az a kérdés, hogy milyen ajánlatokat kap a nyáron a Freiburg csatára.

A torna legszebb pillanatát firtató kérdésre Rossi megismételte, nem tudta élvezni az Eb-t. „Ha mégis ki kellene emelnem valamit, akkor azt a pillanatot mondanám, amikor a játékvezető lefújta a Skócia elleni meccset. A legutóbbi Eb-hez képest a mostani Eb sokkal stresszesebb volt, az előző kontinenstornát jobban élveztem” – mondta.

Azt is elárulta az utolsó kérdésre válaszolva, hogy sokat gondolkozik azon, mit kellett volna másként csinálnia, és ilyenkor mindig visszatér a Svájc elleni meccsre. Úgy látja, hogy a legjobb játékosokat hívta meg az Eb-keretbe, még akkor is, ha Loic Nego vagy Balogh Botond a sérülése miatt egyetlen meccsen sem léphetett pályára.

„Mindig lehet kritizálni, de onnan, ahonnan én látom a dolgokat, ha újrakezdhetném, sem tudnék sok mindent másként csinálni” – mondta búcsúzásként Marco Rossi, az Európa-bajnokságról a csoportkör után kieső magyar válogatott szakvezetője.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »