Megszállták a komáromi várat a terrorelhárítók – Helyszíni képek percről percre

Megszállták a komáromi várat a terrorelhárítók – Helyszíni képek percről percre

Ahogy arról korábban a Körkép.sk-n is beszámoltunk, a felvidéki Komárom ad otthont a maga nemében eddigi legnagyobbnak számító nemzetközi terrorista-elhárító gyakorlatnak, az Atlas Common Challenge 2.0-nak. A gyakorlat a komáromi erődben zajlik. Az érdeklődők ingyenesen látogathatnak ki a gyakorlat helyszínére, a kiskorúak viszont csak felnőtt kísérettel mehetnek be. A gyakorlat vezetője a házigazda szlovák elitegység, a Lynx Commando, amely nemrégiben Gútán is beavatkozott a Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolása ügyében végzett házkutatások során. 

közölte a belügyminisztérium. A tárca elmondása szerint a legmodernebb harci járművek némelyikét is bemutatják majd (Bell 429-es, Mi-171-es és Black Hawk Sykorsky UH-60-as helikopterek).

A rendezvényen részt vesz Peter Pellegrini szlovák kormányfő, Denisa Saková belügyminiszter magyar, cseh, osztrák, horvát és szlovén kollégáival, valamint Andrej Kiska szlovák államfő. Kiska egyébként később a Selye János Egyetemen is látogatást tesz, ahol találkozik az egyetemistákkal, majd a városvezetéssel, végül pedig délután tesz egy fél órás sétát a belvárosban, ahol a helyi lakosok is találkozhatnak vele.

Hírdetés

8:30

Cikkünk a történések függvényében folyamatosan frissül újabb képekkel.

Komjáthy Petőcz Andrea

Nyitókép: Komjáthy Lóránt


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »