Meghirdették az idei Huszárik-pályázatot

Meghirdették az idei Huszárik-pályázatot

A kisjátékfilmek és kísérleti filmek gyártását támogató Huszárik Zoltán-pályázat idei meghirdetéséről döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, emellett másfél millió forinttal támogatja a Friss Hús fesztivál három díjazottját.

A Médiatanács pályázati felhívást tett közzé kisjátékfilmek és kísérleti filmek gyártásának vissza nem térítendő támogatására. A Magyar Média Mecenatúra Program Huszárik Zoltánról elnevezett kétfordulós pályázati eljárására összesen 150 millió forintot különített el a testület.

Az eljárásban egy pályázó fordulóként legfeljebb két szinopszist nyújthat be, az első beadási határidő április 26., 12 óra. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is várják határon túli jelentkezők pályázatait is.

A Médiatanács arról is döntött, hogy a Dazoo.com által rendezett Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon a legjobb magyar élőszereplős kísérleti- és kisjátékfilm, a legjobb magyar animációs rövidfilm és a legjobb 30 év alatti alkotó kategória díjazottjait 500-500 ezer forinttal támogatja.

Az április 3. és 8. közötti esemény versenyprogramjában több, a Médiatanács támogatásával készített film is versenyez, például Deák Kristóf új kisfilmje, A legjobb játék, Grosan Cristina Átalakítás folyamatban című alkotása és Cibulya Nikol Irinyi című filmje.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »