Medvesaljai Majális 2024. Ismét főztek az egyházasbásti Hősök terén – Képekkel

Medvesaljai Majális 2024. Ismét főztek az egyházasbásti Hősök terén – Képekkel

Nyitókép: Körkép.sk

Főzőversenyt, szórakoztató zenét, árusok hadát láthattuk a Medvesaljai Majálison az idén is. Az esemény, a Medesaljai Ifjúsági Csoport rendezésében, immár hagyománnyá vált. Bár a covid három éves időszaka alatt elmaradt, a tavalyi évben annál nagyobb lelkesedéssel indult el újból a megrendezése, ami folytatódott ez évben is. Az egésznapos rendezvényt szép számban látogatták az érdeklődők, és az idő is ideális volt. Úgy, ahogy kell.

A temperamentumos zenét a helyi Atosz szolgáltatta, aki mára már szerves része lett a szórakoztató zenei iparnak a magyarországi médiában is (Muzsika TV). 

A rendezvény jó hírnevének köszönhetően sok árus jött el Egyházasbástba. Eljött az elmaradhatatlan játékárus, méz és mézbor termelő állította ki portékáját, volt süti árus, népi motívumokkal diszitett ruha árus, és a felsorolásból nem hagyhatjuk ki a közkedvelt palacsinta sütő sátrát sem. 

A rendezvényt Mag Fodor Enikő moderálta, aki egyben a Magyar Közösség Pártja EP – képviselőjelöltjeként is bemutatkozott a jelenlevőknek.

A főzőverseny a rendezvény fő programpontja volt.  A versenyző csapatok tevékenységének eredménye belengte illatával a teret és környékét. Hogy mit főztek? Volt itt csülkös-pacal pörkölt, hortobágyi palacsinta, töltött káposzta, bogrács-gulyás, hogy csak a legjellegzetesebbeket említsük.

Hírdetés

A bíráló bizottság (zsűri) már a főzés megkezdése pillanatától értékelte a versenyzők teljesítményét, majd a kóstolás után a következő döntést hozta meg:

Különdíjat kapott Kosd község csapata Magyarországról – citromos szarvasragut főztek

A bizottság értékelte még a rappiak csapatának a zúzapörköltjét és körömpörköltjét, és

Értékelte az egyházasbásti nyugdíjasok töltött káposztáját is.

A Körkép sk megkérdezte Básti Ernő, óbásti nyugdíjast, mi a véleménye a rendezvényről?

„Az ilyen rendezvénynek megvan a maga helye a magyar közösségek életében. Május, muzsika, jó idő, jó ételek kóstolgatása, beszélgetések barátokkal – ez mind- mind simogatja az ember lelkét. Kell ez. A medvesaljai fiatalokat, Pál Boglárka vezetésével, csak dícsérni tudom. A főző csapatoknak gratulálok, nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek a választásban. Hogy mit kóstoltam? Én pacalt ettem és zuza pörköltet. Ízlett.”

– mondta el nekünk Básti Ernő a véleményét, nagy meggyőződéssel.

Megkérdeztük az árusokat is, mennyire voltak elégedettek? Elmondták, hogy egészében véve bejött a számításuk, hangsúlyozták, hogy máskor is eljönnek a Medvesaljai Majálisra.

Mede Géza

Képek: A szerző felvételei


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »