Máris csúcs dőlt meg a Balatonnál a hétvégén

Máris csúcs dőlt meg a Balatonnál a hétvégén

Megdőlt a pályacsúcs a rekordmezőnyt felvonultató 17. NN Ultrabalatonon. Mihalik Norbert 16 óra 27 perc 54 másodperc alatt teljesítette a 211 kilométeres távot.

A korábbi csúcsot Bódis Tamás tartotta 16 órával, 34 perccel és 28 másodperccel. A nőknél Maráz Zsuzsanna nyert 21:20:06 órás eredménnyel.

Hírdetés

A tókerülő futóverseny mezőnye Balatonfüredről rajtolt, majd megkerülve a Balatont, ugyanott ért célba. Az esemény történetében soha ennyien nem álltak rajthoz, ugyanis az összes kategóriát (egyéni, páros, kis- és nagycsapatos váltók) beleszámítva, 22 ezren húztak futócipőt a hétvége során.

Zelcsényi Miklós versenyigazgató elmondta, idén ötödik alkalommal biztosítottak lehetőséget a résztvevők számára, hogy időmérő chipjeik letéti díját visszaváltás helyett karitatív célra ajánlhassák fel. Ezzel összesen 6.182.500 forintot gyűjtött össze idén a futóközösség. A további támogatásokkal együtt 2023-ban a szervezők összesen 21 543 965 forintot ajánlottak fel jótékony célokra. Idén egészségi intézmények kapnak a pénzből.

Nyitókép: Abai Róbert/ultrabalaton.hu

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »