Körkép.sk exkluzív! A bukott pártelnök visszatér: Menyhárt járási elnök, majd OT-elnök lenne

Körkép.sk exkluzív! A bukott pártelnök visszatér: Menyhárt járási elnök, majd OT-elnök lenne

Hamar kimászott a választási bukást követő politikai karanténból az MKP korábbi elnöke. Menyhárt József ma már a visszatérését tervezi, hogy ismét „régi fényében“ ragyoghasson.

Ma tartja tisztújító, járási konferenciáját Dunaszerdahelyen az MKP, mely 16.30-tól Nyárasdon új járási vezetést választ. A jelöltek között van Menyhárt József, az MKP korábbi, alkalmatlanságáról elhíresült elnöke. Menyhárt tervei között szerepel, hogy miután járási elnökként visszakapaszkodik a vezetésbe, később az Országos Tanács elnöki posztját is megcélozza, visszaállítva ezzel a „világ rendjét.“

Mi több, a vőfélyként ismert, és verséneklőként is „karrierje“ folytatásán gondolkodó politikus szűk körben azt sem tartja kizártnak, hogy újra pártelnök legyen.

Dunaszerdahely, az állatorvosi ló

A Dunaszerdahelyi járás jó állatorvosi ló, melyen keresztül tökéletesen nyomon követhető a magyar párt visszaszorulása. Tekintsük most át ennek folyamatát.

Az elvileg még mindig a „legerősebb járásnak“ tartott Dunaszerdahelyen az elmúlt években komoly leépülést mutat az MKP, melyben saját vezetői is ludasak. Csak néhány számadat magyarázatként arra, miért nincs már meg a parlamenti bejutáshoz szükséges szavazatmennyiség. Legyen szó akár szlovák parlamenti, vagy EP-választásról.

Míg öt éve a „legnagyobb“ járásban 220 küldött ült az MKP járási konferenciáján, tavaly már csak jó, ha 91-en voltak.

Hírdetés

Öt év alatt a felére zsugorodott a párt a járásban

A járás 67 falujából 5 éve még 28-ban tiszta MKP-s polgármester vezetett, ma már csak 13-an. Ugyanúgy helyi szervezetek sokasága is megszűnt. Ebben az időszakban épp Menyhárt József volt a járási elnök, majd pártelnök.

Hová tűntek ezek az emberek? Kedvüket vesztették, kivonultak az MKP-ból, sikeresen kiölték belőlük a tüzet. Gyakran szűk egyéni érdekek miatt.

A Körkép.sk az elmúlt napokban feltérképezte a járáson belüli közállapotokat. Amit találtunk, az nagyon messze van az ideálistól. Az MKP öt év alatt a felére zsugorodott össze a Dunaszerdahelyi járásban. Menyhárt Józsefnek ez paradox módon tökéletesen megfelelt, hiszen egy belterjessé vált társaságot sokkal könnyebben tudott manipulálni. Ezekkel a lekötelezett emberekkel kaparintaná meg most újra a járási elnöki széket. Elvégre nem mindegy, hogy valakit a 220, vagy a 91 fős küldöttség többsége választ meg? A lényeg az eredmény…

Fenyegetések, csúnya módszerek

A Körkép több konkrét esetről tud, amikor a legutóbbi önkormányzati választások előtt, tisztességes, szívből-lélekből az MKP-nak dolgozó helyi tagoktól lett megvonva annak lehetősége, hogy a párt színeiben polgármesternek induljon. Menyhárt parancsára ugyanis kellett a hely a gyakran MKP-Most, vagy MKP-Most-Smer koalícióban induló „vegyes“ jelölteknek. Ha pedig valakinek ez nem tetszett, jött a fenyegetés, hogy „nem indulhatsz, mert elveszem a pecsétedet,“ értsd, az MKP helyi szervezetének bélyegzőjét.

Ilyen módszerekkel építette le az elmúlt években Menyhárt József a Dunaszerdahelyi járást. Értékrendjét jól jelzi, hogy míg a választásokat követően az OĽaNO-nál lobbizott felesége érdekében, hogy Matus Éva járási elöljáró legyen, miután ez nem jött össze, már a kormányfőt támadja.

Ma Nyárasdon kiderül, ki vezetheti a járási MKP-t a következő időszakban. Menyhárt, főleg a kisebb települések helyi szervezeteiben tevékenykedő emberei ma világos feladattal érkeznek, a cél eléréséhez visszaléptetések is várhatók. Menyhárt mellett Őry Péter, Fenes Iván, Karaffa Attila és Polák László szerepel még a járási elnök-jelöltek között. A járási elnök jelenleg Fenes Iván, Bős polgármestere.

Körkép.sk/KT


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »