Korfüggetlen facebookozás: a fiatalok túlnyomó többsége, az idősek számottevő része használja a közösségi oldalakat

Korfüggetlen facebookozás: a fiatalok túlnyomó többsége, az idősek számottevő része használja a közösségi oldalakat

Az Európai Unió tagállamaiban a 16 és 74 év közötti lakosság 56 százaléka használja a közösségi oldalakat – derül ki az Európai Statisztikai Hivatal (Eurostat) adataiból.
Míg 2011-ben még csak az EU lakosságának 38 százaléka használta a közösségi oldalakat, ez az arány tavaly már 56 százalékra emelkedett. Az Agerpres hírügynökség által ismertetett listát Dánia vezeti, ahol az emberek 79 százaléka regisztrált és aktív a közösségi hálón. Utána következik Belgium (73 százalék), Svédország és Nagy-Britannia (mindkettő 70 százalékkal), Ciprus és Málta (69), Finnország (67), Hollandia (66), Magyarország (65).

A 16 és 24 év közötti fiatalok 88 százaléka használta tavaly a közösségi oldalakat az Európai Unióban, de országonként eltérő arányban: a cseh, dán és horvát fiataloknak például 97 százaléka.

Hírdetés

Őket követik az észt és a görög fiatalok 96 százalékkal, a ciprusiak és a portugálok 95 százalékkal, a belga, litván, magyar és máltai fiatalok 94 százalékkal. Lettországban, Szlovákiában, Finnországban és Nagy-Britanniában az ifjúság 93 százaléka, Ausztriában 92, Hollandiában és Lengyelországban 91, Írországban és Svédországban 90, Romániában, Spanyolországban és Szlovéniában 89, Olaszországban viszont csak 79 és Franciaországban 77 százaléka van jelen a közzösségi hálón.

A 65 és 74 év közötti korosztály 19 százaléka használta tavaly a közösségi oldalakat. Dánia ebben a kategóriában is élen jár (46 százalék). Romániában az idősödő nemzedék 16 százaléka fent van a közösségi oldalak valamelyikén. Írországban ez az arány 15, Ausztriában és Szlovéniában 14, Franciaországban és Olaszországban 13, Szlovákiában 12, Horvátországban 11, Lengyelországban 10, Görögországban 9, Bulgáriában 8 százalék.

Az Eurostat a közösségi hálók világnapja (június 30) apropóján tette közzé adatait.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »