Koncz Zsuzsa-koncert, kiállításmegnyitó, beszélgetőest. A Pozsonyi és a Szenci járás programkínálata

Egy jót nosztalgiázna a Kossuth-díjas énekesnő, Koncz Zsuzsa pozsonyi koncertjére? Esetleg jobban kedveli a kiállításokat és a beszélgetőesteket? Íme, a Pozsonyi és a Szenci járás e heti programajánlója.

Április 17. (kedd) – Dr. Kiss László orvostörténész előadása

A Pozsonyi Casinóban 2019. április 17-én, kedden 18.00 órától Dr. Kiss László Weszprémi-díjas orvostörténész tart előadást. A szerző az Égnek legszebb ajándéka című könyvét mutatja be, melyben a himlő elleni, a 18. században megjelent védőoltás kultúrtörténetét dolgozta fel sok pozsonyi vonatkozással együtt. Műsorfelelős: Hritz Júlia, háznagy: Krajči Klára. A szerzővel Hritz Júlia beszélget.

Április 18. (szerda) – Három nemzet hősei (kiállításmegnyitó)

A Pozsonyi Magyar Intézet és a Pozsonyi Lengyel Intézet szervezésében 2018. április 18-án, szerdán 17.00 órákor a Pozsonyi Magyar Intézetben (Štefánikova/Stefánia út 1.) kerül megrendezésre a HÁROM NEMZET HŐSEI: ANTALL JÓZSEF ÉS HENRYK SŁAWIK című dokumentumkiállítás.

A kiállításmegnyitón a Magyar Szív című film vetítésére is sor kerül. A bemutatót beszélgetés követi a rendezővel, Grzegorz Łubczyk történésszel, egykori budapesti nagykövettel. A rendezvény szlovák nyelvű.

Április 18. (szerda) – Az élet pillanatai (kiállításmegnyitó)

A Csemadok Pozsonyligetfalui Alapszervezete április 18-án, szerdán 17.00 órai kezdettel szervezi meg Hajnovics Márta képzőművész Az élet pillanatai című képkiállítását. A megnyitóra a Csemadok pozsonyi székházának Rákosi Ernő Nagytermében kerül sor (Május 1. tér 10–12.)

Április 18. (szerda) – Koncz Zsuzsa koncert

2018. április 18-án, szerdán 19.00 órától a pozsonyi Cultus Művelődési Központban kerül megrendezésre Koncz Zsuzsa koncertje. A jegyeket elővételben 28 euróért lehet megvásárolni.

Április 19. (csütörtök) – Mi a hosszú, egészséges élet titka? (beszélgetőest)

Mi a hosszú, egészséges élet titka? – ennek receptjét mondja el Petőcz Károly, az 1977-es szlovákiai maratonfutás győztese, aki még ma is naponta lefut 10 kilométert. A beszélgetésre 2018. április 19-én, csütörtökön 17.00 órától kerül sor a Pozsonyi Casinóban. Műsorfelelős: Nagy Ildikó, háznagy: Krajči Klára.

Április 21. (szombat) – A felújított Hősök Szobra átadási ünnepség Szencen

2018. április 21-én, szombaton 16.30 órakor minden kedves érdeklődőt szerettel várnak a Szenczi Molnár Albert alapiskola kertjében megrendezésre kerülő szoborátadási ünnepségre. Az ünnepség után koszorúzás és gyertyagyújtás lesz, majd 17.30 órakor szentmisére kerül sor a Szt. Miklós-templomban.

Bővebb információ itt.

Összeállította: Takács Henrietta


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »