Kolíková az ellenzék képviselőit is tömörítő bizottságot hoz létre Lučanský öngyilkossági kísérlete miatt

Kolíková az ellenzék képviselőit is tömörítő bizottságot hoz létre Lučanský öngyilkossági kísérlete miatt

Az első hírek szerint Lučanský pulóverével köthette fel magát, minek következtében beállt nála az agyhalál.

A sajtótájékoztató során Milan Ivan, az országos fegyőrség igazgatója, hogy a börtönben amint észrevették, hogy Lučanský megpróbálta felakasztani magát, elsősegélyben részesítették a korábbi rendőrfőkapitányt míg kiértek a mentők. Ivan elmondása szerint az idáig átnézett kamerafelvételek szerint világos, hogy a fegyőrök nem hibáztak Lučanský esetében. Megerősítette, hogy sem a pszichológiai, sem pedig a pszichiátriai vizsgálatok nem támasztották alá, hogy Lučanskýnak öngyilkos hajlamai lennének. Még kedden is volt egy találkozója egy pszichológussal.

Milan Ivan felhívta rá a figyelmet, hogy a jelenlegi törvények nem teszik lehetővé a rabok 24 órás megfigyelhetőségét, ugyanakkor nem egyedi eset, hogy a rács mögött lévők öngyilkosságot kísérelnek meg. “Idén 41 öngyilkossági kísérletünk volt” – mondta.

Hírdetés

Ivan egyúttal jelezte, hogy lemond jelenleg betöltött pozíciójáról.

Mária Kolíková igazságügyi miniszter jelezte, hogy egy széleskörű bizottságot hoz létre az eset miatt, melyben az ellenzék képviselői is helyet kapnak. Meg akarja szólítani az államfőt és az ombudsmant is.

cikkünk frissül!

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »