Kiakadt a főügyész Korčokra

Kiakadt a főügyész Korčokra

Maroš Žilinka főügyész moszkvai útja az ottani ügyészség kerek évfordulója alkalmából több politikusnak is szúrja a szemét.

A legutóbb Ivan Korčok külügyminiszter nyilatkozta ezzel kapcsolatban Braňo Závodský műsorában, a Rádió Expresszben, hogy „ megadja a főügyésznek a számát arra az esetre, ha bárhol is konzultálna”. Hozzátette, véleménye szerint nem helyes Žilinka találkozója az orosz ügyészség vezetőjével, a szankciós listán lévő Igor Krasznovval most, hogy Oroszország nyomást gyakorol Ukrajnára. Korčok azt is kijelentette, hogy Žilinka „nem egyeztetett velük a látogatását illetően, a moszkvai szlovák nagykövetnek meg egyszerűen csak bejelentették a tényt”.

Žilinka, aki már a moszkvai látogatása miatt kapott már hideget-meleget a hazai politikusoktól, ezúttal nagyon egyértelműen reagált.

Hírdetés

Miniszter úr, a mai nem éppen diplomatikus megnyilvánulásaiban egyértelműen elkerülte a figyelmét, hogy a Szlovák Köztársaság legfőbb ügyésze alkotmányos tisztviselőként nem az Ön beosztottja”

– írta a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében hétfőn Žilinka Korčoknak címezve.

Hozzátette: még ha egy alkotmányos tisztségviselő nem is ért egyet egy másik alkotmányos tényező véleményével vagy eljárásával, „mindig meg kellene őriznie az objektivitását, ítélőképességét és méltóságát”.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »