Karácsony Gergely: a legjobb megoldást keressük a metró klímájához

Karácsony Gergely: a legjobb megoldást keressük a metró klímájához

Szerdán a Fővárosi Közgyűlés elfogadta Budapest költségvetését. Az ülésen elutasították Ughy Attilának (Fidesz-KDNP) a 3-as metró kocsijainak utólagos klimatizálására vonatkozó módosító javaslatát.

A kormányoldal és Vitézy Dávid sajnálatosnak nevezte a döntést, aminek hátteréről Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön számolt be egy Facebook-posztban.

Azt írta, nem volt szükség új módosító javaslat befogadására a 3-as metró klimatizálásához. A pénz rendelkezésre áll a költségvetésben, most két dolog zajlik:

  • a pénz tekintetében a kérdés az, hogy “a költségeket lenyeletjük-e az orosz beszállítóval, a városnak járó kötbér terhére. Ennek érdekében jelenleg is pereskedünk”
  • Hírdetés

  • keresik azt a műszaki megoldást, ami egyszerre garantálja a metrókocsik biztonságos üzemelését és klimatizálását. “A BKV öt nagy külföldi klímagyártó cég képviselőivel folytat tárgyalásokat a legjobb műszaki megoldás kialakításáról. Ennek eredményeiről folyamatosan tájékoztatjuk majd a budapestieket”
  • – írta a főpolgármester. Hozzátette: az utólagos klimatizálásra azért van szükség, mert az kimaradt az előző városvezetés által lebonyolított metrókocsi-beszerzésből.

    Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára a Twitteren úgy vélte, jó hír, hogy a klimatizálásra megvan a pénz, így “csak akarat kérdése, hogy ne főjenek meg az utasok! Vizsgálják nyugodtan a metrókocsik beszerzését, de közben végezzék el a munkát!”


    Forrás:infostart.hu
    Tovább a cikkre »